Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Hobart: Buzărnescu joacă prima sa finală de turneu WTAAndreea Alexandru / Mediafax Foto
12 Ian 2018

WTA Hobart: Buzărnescu joacă prima sa finală de turneu WTA

Mihaela Buzărnescu arată o formă de zile mari și și-a asigurat prezența în prima finală de turneu WTA din carieră după un nou meci excelent jucat.

Semifinala turneului Hobart International în care a trecut cu 6-2, 6-2 de ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 43 WTA, rămâne un reper în parcursul său din tenisul profesionist, fiind încă o expresie a calității evoluției sale.

Debutul partidei a fost unul echilibrat, cu break pentru compatrioata noastră în primul ghem jucat consolidat de un hold în care a salvat o minge de 1-1. Tsurenko a revenit și a egalat la 2, apoi i-a fost imposibil să închidă ghemul de serviciu și a cedat rebreak-ul după ce a avut cinci mingi de 3-2. A fost momentul psihologic al partidei, interpretat perfect de Mihaela: detașată la 4-2, ea a forțat din nou și jocul la retur a dat roade. Servind apoi pentru set, ea a revenit de la 30-40 și trei puncte consecutive i-au adus avantajul la seturi, pentru ca în actul secund tot ea să dicteze ritmul: de la 0-1 la 5-1 au adus-o la un pas de de succes, parafat cu un ghem alb de serviciu.

Victoria o propulsează pe Mihaela pe locul 44 WTA în clasamentul neoficial, la zi, iar câștigarea finalei, în care o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens (36 WTA), învingătoare în cealaltă semifinală contra britanicei Heather Watson (74 WTA) cu 4-6, 6-1, 6-2, o va plasa pe locul 41, imediat în urma Irinei Begu.

Alte știri din Tenis de câmp