Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Hamburg: Ruse se califică în prima sa finalăFlaviu Buboi / SportPictures.eu
10 Iul 2021

WTA Hamburg: Ruse se califică în prima sa finală

Hamburg European Open, turneu de categoria WTA250 cu premii în valoare de 235.238 USD, va rămâne în amintirea Elenei Gabriela Ruse. Jucătoarea tricoloră clasată pe locul 198 WTA a obținut cea mai importantă performanță personală în circuitul WTA după ce astăzi a învins-o în semifinalele probei de simplu pe principala favorită a tabloului, ucraineanca Dayana Yastremska (38 WTA).

Venită din calificări, Ruse a bifat trei victorii împotriva unor adversare clasate în top 60 WTA și s-a calificat în prima sa finală de turneu WTA, în care o va întâlni pe reprezentanta gazdelor și ambasadoarea turneului, Andrea Petkovic, locul 130 WTA.

Victoria de astăzi a obținut-o după un joc de două ore și 3 minute cu scorul de 2-6, 6-1, 6-4, iar accederea în ultimul act îi asigură 198 de puncte de clasament, 18 puncte aferente calificării pe tabloul principal și 180 cuvenite finalistei. Performanța o propulsează pe cea mai bună poziție în clasamentul WTA pe care o înregistrează în carieră, în clasamentul live ea fiind poziționată pe locul 151, cu 8 locuri peste anterioara cea mai bună clasare. Fericita postură de câștigătoare a trofeului ar urca-o pe jucătoarea în vârstă de 23 de ani până pe locul 132.

Alte știri din Tenis de câmp