Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Hamburg: Ruse câștigă primul său trofeu WTARăzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Iul 2021

WTA Hamburg: Ruse câștigă primul său trofeu WTA

Elena Gabriela Ruse a încheiat en fanfare Hamburg European Open, turneu de categoria WTA250 cu premii în valoare de 235.238 USD, și își trece în cont primul trofeu WTA al carierei.

Astăzi jucătoarea în vârstă de 23 de ani clasată pe locul 198 WTA nu a lăsat să se întrevadă poziția în clasament și experiența net inferioară adversarei sale, reprezentanta gazdelor și ambasadoarea turneului Andrea Petkovic, locul 130 WTA, pe care a învins-o în minim de seturi. Cu toate acestea lupta a fost una acerbă, cu un ritm susținut, de multe ori impus de compatrioata noastră care după două ore și 12 minute a câștigat cu 7-6 (6), 6-4. Ruse a salvat două mingi de set în actul inaugural, prima la 6-5 în favoarea adversarei și pe serviciul ei, apoi la 6-5 pentru Petkovic în tiebreak, pentru ca în setul secund să revină senzațional de la 0-3 și să închidă partida la prima minge de meci de care a beneficiat.

Pe lângă câștigarea primului său titlu WTA al carierei, Ruse este jucătoarea cu cel mai slab clasament care intră în posesia unui trofeu după Margarita Gasparyan (299 WTA) la Tashkent în 2018, a treia jucătoare venită din calificări care câștigă un turneu în 2021 după Clara Tauson la Lyon și Liudmila Samsonova la Berlin și a 11-a jucătoare care triumfă pe parcursul sezonului 2021 pentru prima dată într-un turneu WTA250 sau superior.

Ea câștigă 298 de puncte de clasament, 18 puncte aferente calificării pe tabloul principal și 280 cuvenite câștigătoarei trofeului, la care se adaugă un cec în valoare de 25.548 EUR. Performanța o propulsează pe cea mai bună poziție în clasamentul WTA pe care o înregistrează în carieră, de luni urmând să urce pe locul 133.

Alte știri din Tenis de câmp