Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Guangzhou: Aventura se oprește în sferturiAFP / Mediafax Foto
24 Sep 2015

WTA Guangzhou: Aventura se oprește în sferturi

Deși au avut parte de cele mai accesibile adversare din faza sferturilor de finală, Simona Halep și Monica Niculescu au fost nevoite să se recunoască învinse astăzi și să părăsească turneul Guangzhou Women's Open.

Monica, deținătoarea titlului ediției 2014 aturneului de simplu, a fost prima care a jucat, adversară fiindu-i belgianca Yanina Wickmayer, locul 56 WTA. Înaintea acestui meci, cele două combatante își împărțiseră victoriile în cele patru întâlniri disputate, Monica având un mic avantaj ținând cont că ultimele două partide fuseseră câștigate de ea. Scenariul derulat astăzi a fost total defavorabil slătinencei, care s-a văzut condusă cu 5-0 în primul set și 5-1 în cel de-al doilea, fiind incapabilă să ofere răspunsuri coerente jocului belgiencei. Astfel, după 70 de minute Wickmayer a învins cu 6-2, 6-2 și s-a calificat în semifinala în care o va întâlni pe favorita 4, sârboaica Jelena Jankovic.

Simona Halep nu a avut mai mult succes contra cehoaicei Denisa Allertova, locul 74 WTA. Cu un joc care cu siguranță se numără printre cele mai slabe ale acestui an, constănțeanca a avut în față o adversară care și-a făcut jocul și i-a atacat cu îndrăzneală serviciul, incomodând-o vizibil. Ziua mai puțin bună a Simonei a împiedicat-o să găsească soluții pentru a contracara jocul în forță și variat al cehoaicei, care s-a impus în o oră și un sfert cu 6-4, 6-3. Scorul strâns putea fi mult mai drastic, Allertova servind pentru set la 5-3 în primul act și la 5-1 în al doilea, dar Simona a speculat momentele de relaxare ale cehoaicei pentru a forța revenirea. Ambele românce au obținut câte 60 de puncte și cecuri în valoare de 6.175 USD.

Monica a părăsit și turneul de dublu, după ce împreună cu germanca Anna-Lena Friedsam a cedat cu 6-2, 6-3 în sferturile de finală în fața principalelor favorite, perechea formată din elvețianca Martina Hingis și indianca Sania Mirza, liderele clasamentului mondial de dublu. Aici, Monica aprimit 60 de puncte și va împărți cu partenera sa un cec de 1.820 USD.

Alte știri din Tenis de câmp