Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Florianopolis: Begu luptă pentru trofeuMircea Rosca / SportPictures.eu
04 Aug 2016

WTA Florianopolis: Begu luptă pentru trofeu

Din cele două românce ajunse în semifinalele Brasil Tennis Cup, turneu WTA International cu premii în bani de 226.750 USD, doar Irina Begu a obținut calificarea în ultimul act al competiției.

Ana Bogdan, locul 127 WTA, a avut șansa sa în partida contra favoritei numărul 6, unguroaica Timea Babos, locul 44 WTA. Sinăianca a revenit de la 2-5 la 6-5 și conducea cu 40-0 pe propriul serviciu, însă adversara sa a reușit să împingă decizia în tiebreak. Aici Ana a avut 5-0 și 6-4, apoi 7-6 cu serviciul, dar unguroaica a întors și a câștigat cu 10-8. În setul secund Ana nu a lăsat garda jos și s-a angrenat cu Babos într-un schimb de break-uri pe care unguroaica l-a rupt în ghemul 8 după ce i-a anulat compatrioatei noastre o altă minge de break, apoi a închis partida pe serviciul Anei. După două ore de joc, Babos s-a impus cu 7-6 (8), 6-3 și va fi adversara Irinei Begu în meciul ce se va disputa mâine cu trofeul pe masă.

În cealaltă semifinală, Irina Begu, locul 31 WTA și favorită numărul 2, a câștigat după o oră și 24 de minute întâlnirea cu portoricanca Monica Puig, locul 37 WTA și favorita numărul 3 a tabloului. Tricolora s-a impus în seturi identice, scor 6-3, 6-3, într-un joc pe care l-a controlat pe tot parcursul său și se pregătește pentru a doua dispută cu jucătoarea maghiară pe care speră că o va câștiga la fel ca și pe prima, disputată în urmă cu patru ani la Fes, în Maroc.

Eliminarea în semifinală a Anei îi aduce acesteia 110 puncte și un cec de 11.500 USD, în timp ce Irina are asigurate 180 de puncte și 21.400 USD. Pe lângă trofeul înmânat de organizatori, învingătoarea de mâine va primi 280 de puncte și 43.000 USD.

Alte știri din Tenis de câmp