Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Florianopolis: Begu cucerește al treilea trofeu al cariereiMircea Rosca / SportPictures.eu
05 Aug 2016

WTA Florianopolis: Begu cucerește al treilea trofeu al carierei

O partidă de trei seturi, în care a revenit după ce a cedat categorit primul act, i-a adus Irinei Begu al treilea trofeu WTA al carierei și confirmarea unui sezon de excepție pentru jucătoarea care peste fix trei săptămâni va împlini 26 de ani. Ajunsă în finala Brasil Tennis Cup, turneu WTA International cu premii de 226.750 USD, din postură de favorită numărul 2, Irina a avut-o ca adversară pe unguroaica Timea Babos, locul 44 WTA, cea care în partida anterioară a eliminat-o pe Ana Bogdan.

Un debut mai slab de meci al compatrioatei noastre i-a dat posibilitatea lui Babos să se detașeze la 3-0 cu un break, apoi la 5-2 să convertească a doua dintre cele trei mingi de break pe care și le-a procurat pentru a-și trece în cont primul set.

Revenirea Irinei apare în debutul setului secund: dacă în primul set nu a făcut decât trei puncte în cele patru ghemuri pe lansarea Timeei, ea reușește să rupă serviciul unguroaicei în chiar primul ghem al actului secund. Chiar dacă a contracarat imediat rebreak-ul lui Babos, ea nu a putut ține ritmul impus de adversara sa și se vede egalată la 3 și chiar condusă 4-3. Cu spatele la zid, Irina reușește un raliu de trei ghemuri și împinge meciul în decisiv, în care este nevoită să vină din urmă pe tabelă și de la 2-3 pune stăpânire pe joc pentru a închide partida cu scorul 2-6, 6-4, 6-3 după două ore și 9 minute.

Irina primește 280 de puncte și un cec de 43.000 USD, trofeul înmânat de organizatori fiind al treilea câștigat în carieră după cele de la Tașkent (2012) și Seul (2015) și a șasea finală disputată, prima a acestui an.

Urmează acum o zi de repaus, iar duminică va intra din nou în teren, în primul tur al competiției olimpice.

Alte știri din Tenis de câmp