Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Eastbourne: Zi nefastă pentru românceMircea Rosca / SportPictures.eu
24 Iun 2018

WTA Eastbourne: Zi nefastă pentru românce

Trei românce sunt prezente pe tabloul principal al Nature Valley International, turneu WTA Premier cu premii de 852.564 USD, două dintre ele părăsind în chiar primul tur competiția.

Intrată prima pe iarba terenului central al Devonshire Park Lawn Tennis Club, Sorana Cîrstea, locul 49 WTA, a cedat în set decisiv cu scorul de 6-2, 5-7, 4-6 în fața rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova, locul 28 WTA, la capătul unui meci ce a durat două ore și 22 de minute.

Un prim set câștigat lejer și 5-4 în al doilea, cu 30-30 apoi 40-40 pe serviciul adversarei dădeau impresia că Sorana este aproape de o victorie facilă, însă rusoaica a fost jucătoarea mai lucidă pe finalul setului și a dus meciul în decisiv. Aici tot Pavlyuchenkova a început mai bine, dar târgovișteanca a anulat imediat break-ul din debutul setului și a menținut echilibrul până la 4-4 bazându-se pe un serviciu mai solid decât în celelalte acte ale partidei. Acesta a trădat-o, însă, în ghemul 9 și rusoaica a profitat și a făcut break-ul decisiv pentru soarta partidei.

Tot pe terenul central a evoluat și Irina Begu locul 33 WTA, care a pierdut de o manieră categorică în partida disputată în compania italiencei Camila Giorgi, locul 47 WTA. De o oră și 4 minute a avut nevoie italianca pentru a se impune cu 6-2, 6-2 și a avansa în șaisprezecimile de finală, în timp ce Irina, ca și Sorana, va primi un cec în valoare de 3.840 şi un punct de clasament.

Mâine va intra în concurs și Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA, în meciul programat pe terenul 3 urmând să o întâlnească pe chinezoaica Shuai Peng, locul 38 WTA. Cele două se vor reîntâlni la scurt timp în proba de dublu, acolo unde Mihaela va juca alături de Irina Begu, iar chinezoaica va face echipă cu taiwaneza Latisha Chan.

Alte știri din Tenis de câmp