Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Eastbourne: ”Die Hard” Buzărnescu urcă în optimiMircea Rosca / SportPictures.eu
26 Iun 2018

WTA Eastbourne: ”Die Hard” Buzărnescu urcă în optimi

Ambiția o propulsează pe Mihaela Buzărnescu meci de meci, jucătoarea tricoloră în vârstă de 30 de ani dorind acum să recupereze timpul pe care a fost obligată să-l piardă de către accidentările suferite de-a lungul carierei. De multe ori chiar dacă jocul curge împotriva ei, Mihaela caută și găsește resurse pentru a converti dezavantajul în avantaj chiar cu prețul unor ieșiri nervoase, așa cum a fost cazul și în partida de astăzi din turul 2 al tabloului de simplu al Nature Valley International, turneu WTA Premier cu premii de 852.564 USD.

Olandeza Kiki Bertens, locul 20 WTA, favorită numărul 12 a tabloului a fost aproape de victorie conducând cu 6-3, 5-2 și servea pentru meci, dar Mihaela a strâns din dinți și a luptat pentru fiecare minge pusă în joc pentru o revenire de senzație. După ce a salvat setul în tiebreak și în decisiv a luat avantajul unui break în ghemul 5, ea a fost nevoită să salveze trei mingi de break la capătul unui ghem îndelung disputat în care starea de nervozitate a depășit cotele normalului. Dialogul purtat de-a lungul meciului cu arbitra de scaun a culminat cu cuvinte grele adresate persoanei din scaun, din fericire în limba română, dar această supapă de refulare a funcționat și după ce a reușit hold-ul Mihaela a închis partida după un nou break.

3-6, 7-6 (5), 6-3 după două ore și 40 de minute și Dr Buzz este la o victorie distanță de un nou ”career high”. Partida din optimile de finală contra letonei Jelena Ostapenko, locul 12 WTA și cap de serie numărul 5, este cea care o poate propulsa încă un loc în ierarhie până pe poziția 27, Mihaela având ascendentul moral al victoriei din singura întâlnire directă de la Doha din acest an.

Alte știri din Tenis de câmp