Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Dubai: Victorie de senzație pentru trofeul cu numărul 20ZUMA Wire/HEPTA/SportPictures.eu
22 Feb 2020

WTA Dubai: Victorie de senzație pentru trofeul cu numărul 20

Un joc de aproape două ore și jumătate, cu intensitate similară cu cele de finală de turneu de mare șlem, a adus-o pe Simona Halep în postura de campioană la Dubai Duty Free Tennis Championships.

În fața unei adversare în vârstă de 20 de ani, reprezentantă a noii generații de aspirante la coroana mondială, Elena Rybakina, jucătoare din Kazahstan clasată pe locul 19 WTA, Simona a fost nevoită să apeleze la toate resursele de energie pentru a se impune în tiebreak-ul setului decisiv și să câștige al 20-lea trofeu din palmares. Scorul final al întâlnirii a fost 3-6, 6-3, 7-6 (5) și nu arată întru totul intensitatea cu care s-a jucat.

Cu un serviciu solid și o dreaptă explozivă, Rybakina a făcut singurul break al primului set și în cel de-al doilea a anulat două mingi de 5-1 ale Simonei fiind la rândul ei aproape de a egala la 4, însă constănțeanca și-a dovedit experiența superioară închizând actul secund cu un rebreak și un ghem de serviciu.

Nevoită să vină din urmă în decisiv, Simona a anulat imediat avantajul break-ului luat de Rybakina în ghemul 4, apoi a profitat de ezitarea din jocul adversarei în ghemul 11 după care a servit pentru meci, însă jucătoarea din Kazahstan a trimis decizia în tiebreak. Aici Simona a fost cea cu nervii mai tari și de la 4-5 a reușit trei puncte consecutive pentru a închide partida.

696.860 USD și 470 de puncte reprezintă câștigul campioanei noastre la turneul de la Dubai care și-a anunțat deja retragerea de la competiția de la Doha ce urmează să înceapă duminică.

Alte știri din Tenis de câmp