Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Dubai: Halep nu își apără titlul și pierde un loc în clasamentul WTAAFP / Mediafax Foto
17 Feb 2016

WTA Dubai: Halep nu își apără titlul și pierde un loc în clasamentul WTA

Simona Halep a pierdut meciul din turul 2 al Dubai Duty Free Tennis Championships, turneu de categoria Premier cu premii de 1.734.900 USD, și nu își poate apăra titlul cucerit anul trecut. Constănțeanca a fost învinsă de Ana Ivanovici, fosta lideră a clasamentului mondial clasată actualmente pe locul 17 WTA impunându-se cu 7-6 (2), 6-2 după o oră și 45 de minute de joc de înaltă calitate.

Simona a început cu dreptul, cu break, revenind în ghem de la 30-0 și arătându-i Anei că este determinată să nu cedeze așa ușor. Un raliu lung încheiat cu un passing shot, punct urmat de o dublă greșeală a sârboaicei i-au adus Simonei primul ghem. Concisă în exprimare, constănțeanca își face serviciul, dar și Ana îi dă replica dictând ritmul jocului în ghemul al treilea. La schimbarea terenurilor o pauză lungă generată de solicitarea Anei de a se șterge terenul în zona din spatele terenului o irită pe campioana noastră, care însă nu își iese din ritm și servește primul as din meci, punând apoi pe tabelă ghemul în dreptul său. Serviciul Anei merge bine, însă câteva forehand-uri ies din teren și îi complică situația sârboaicei care se vede aproape de a fi condusă cu dublu break, însă revine și apasă mai bine pe lovituri forțând-o pe Simona să greșească. La capătul primelor cinci ghemuri constănțeanca arată un joc solid, cu ghemuri de serviciu rezolvate fără complicații și presiunea este în creștere pe umerii adversarei. Ivanovici începe să riște mai mult și la rându-i se apropie de recuperarea break-ului în ghemul 6, însă Simona luptă exemplar și își face serviciul. Insistența Anei dă roade în ghemul 10 când îi anulează Simonei o minge de set și apoi egalează tabela la 5. Setul intră apoi în tiebreak, unde după ce compatrioata noastră începe cu minibreak, Ivanovici întoarce la 4-1, apoi 6-2 în favoarea ei. Un backhand în cros scăpat în aut de Simona îi aduce adversarei primul set, situație frustrantă pentru constănțeancă după ce a dictat ritmul jocului în 90% din timp.

Actul secund debutează nefast pentru Simona, nevoită să cedeze break alb în primul ghem pe fondul unei agresivități în creștere a adversarei. 8 puncte consecutive câștigate de Ivanovici sunt stopate de un contre-pied al Simonei care recuperează terenul pierdut și egalează la 1, însă sârboaica are un retur aspru pe care îl folosește pentru a reveni din nou în avantaj cu un nou break. În ghemul 4 Ana iese de două ori din schiză anulând avantajele Simonei și în cele din urmă își consolidează break-ul, apoi compatrioata noastră crește în agresivitate și o obligă pe adversara sa să greșească pentru a duce scorul la 2-3. Un ghem de serviciu și încă unul în care Simona a comis două duble greșeli o aduc pe sârboaică în postura de a servi pentru meci, șansă pe care nu a ratat-o.

Cu 14 lovituri câștigătoare și 36 de greșeli neforțate, compatrioata noastră a avut cifre mai slabe decât adversara ei, Ivanovici bifând 26 de lovituri câștigătoare și 34 de erori. Simona pierde 800 de puncte față de anul trecut și în clasamentul actual (neoficial) al WTA ea coboară pe locul 4, fiind depășită de Agnieszka Radwanska. În funcție de evoluția Garbinei Muguruza, spanioloaica o poate depăși și ea pe constănțeancă.

Alte știri din Tenis de câmp