Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Dubai: Halep, ”last woman standing” la DubaiAFP / Mediafax Foto
21 Feb 2015

WTA Dubai: Halep, ”last woman standing” la Dubai

Simona Halep este din nou regina deșertului după finala câștigată cu 6-4, 7-6 (4) în fața cehoaicei Karolina Pliskova, locul 18 WTA. Un meci greu, cu foarte mare încărcătură fizică, pe care Simona l-a controlat mental și l-a câștigat dovedind încă o dată resursele deosebite pe care le posedă. Un meci între David și Goliat, dacă este să facem o comparație între constituțiile fizice ale celor două combatante.

Simona a început meciul în căutarea soluției pentru jocul în forță al cehoaicei, care, cu 17 centimetri mai înaltă, a folosit forța serviciului pentru a-și adjudeca ghemurile. Dacă în primele trei ghemuri de serviciu ale Pliskovei constănțeanca nu s-a apropiat de break, în ghemul 7 ea a explodat pur și simplu și a trimis retururi fără replică din partea Karolinei. Efectul a fost un break alb care a picat ca o piatră de moară pentru adversara sa, care o ajută pe Simona să își consolideze avantajul cu o greșeală neforțată. Primul serviciu 2 al Pliskovei apare în ghemul 9, în care servește pentru a rămâne în set, apoi greșește inexplicabil cu un rever trimis în fileu. Simona rămâne în alertă în spatele liniei de fund a terenului și nu ezită să atace atunci când o dezechilibrează pe adversara sa cu mingi pe rever sau pe direcția corpului. Pliskova rezistă, însă, și reușește să își convertească serviciul, iar campioana noastră trebuie să închidă setul pe serviciul ei. Nu este o problemă, deoarece ea crește viteza primului serviciu și chiar închide setul cu un serviciu doi imposibil de returnat de Pliskova.

La pauza dintre seturi, cehoaica pare că s-a resetat și revine în joc cu un ghem alb, după care Simona este nevoită să recupereze două mingi de break, dar îi face cadou Karolinei break-ul cu o dublă greșeală. Halep rămâne tare pe picioare și construiește bine punctele pe serviciul Pliskovei, ceea ce îi aduce rebreak-ul, moment în care cehoaica cere intervenția fizioterapeutului acuzând dureri în zona mijlocului. Este uzura adusă de sistemul tenisului profesionist, care i-au impus acesteia un număr de 10 meciuri în 11 zile. Revenită pe teren, ea nu poate decât să consemneze un nou ghem de serviciu al Simonei, după care dă semne că reintră în joc după ce își face ghemul de serviciu pentru 3-2, în care apare și prima ei dublă greșeală. Românca este, însă, cu o clasă peste și, răbdătoare, trece și peste greșelile de arbitraj și restabilește egalitatea pe tabelă. Mai mult, gestionează perfect serviciul adversarei în ghemul 7 și cu câteva winner-e de excepție ia din nou avantaj pe tabelă, pe care nu reușește însă să îl dubleze apoi pe propriul serviciu, cedându-l la 0 învinsă fiind în două rânduri cu ajutorul fileului.

Cavalcada break-urilor continuă și Simona duce scorul la 5-4, moment în care trebuie să treacă peste presiunea serviciului. Revine de la 0-30 și trece în avantaj cu minge de meci, dar se vede egalată și apoi condusă și cedează break-ul. 5-5 și drama continuă cu al cincilea ghem câștigat contra serviciului. În ghemul 12 are a doua minge de meci la 40-30 și cu două duble greșeli la rând este aproape de a-i returna break-ul Pliskovei, care îi fură ghemul în cele din urmă și se intră la tiebreak.

Pliskova urcă la fileu și face primul punct, apoi Simona își face serviciul în două rânduri. Asul cehoaicei aduce egalitatea, apoi un contre-pied o dezechilibrează pe jucătoarea noastră. Primul minibreak vine în punctul 7, dar Simona îl recuperează atentă imediat și trece în avantaj după ce face și al doilea serviciu al Pliskovei. 5-4 și două servicii, primul rezolvat cu o neforțată a cehoaicei. A treia minge de meci nu este ratată de Simona și pune capăt acestui scenariu ”Die Hard” după aproape 100 de minute de joc.

Un joc de mare uzură în urma căruia Simona câștigă 900 de puncte și un cec în valoare de 456.000 USD și se pregătește să intre în competiție la Doha, turneu pe care l-a câștigat anul trecut.

Alte știri din Tenis de câmp