Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Dubai: Calificare cu emoții în sferturile de finalăZUMA Wire/HEPTA/SportPictures.eu
19 Feb 2020

WTA Dubai: Calificare cu emoții în sferturile de finală

Simona Halep a obținut calificarea în sferturile de finală ale Dubai Duty Free Tennis Championships, turneu de categoria Premier cu premii în valoare de 2.643.670 USD, după un joc plin de suișuri și coborâșuri cu tunisianca Ons Jabeur, locul 45 WTA.

Autoare a unei surprize în primul tur al competiției prin eliminarea americancei Alison Riske, locul 18 WTA, jucătoarea tunisiană a avut un start solid în această seară și nu i-a lăsat constănțencei decât un ghem în primul set în care ea a convertit ambele șanse de break de care a dispus pe parcursul celor 26 de minute.

Pe val din punct de vedere al moralului, Jabeur a fost trezită la realitate de campioana noastră în actul secund cu un joc schimbat radical, mult mai determinată și mai inspirată. A fost rândul elevei lui Darren Cahill să tranșeze pragmatic schimburile de mingi și să se distanțeze rapid la 5-1, însă un rebreak al tunisiencei a prelungit un pic deznodământul setului încheiat totuși în 35 de minute.

Început după o scurtă intervenție a fizioterapeutului solicitată de Simona, decisivul a avut o curgere similară precedentului set, cu jucătoarea tricoloră distanțându-se la 4-1 și finalul părea aproape. Era doar o iluzie, o fata morgana ce nu a păcălit-o pe Jabeur, care a egalat la 4, apoi a întors de la 5-4 pentru Simona la 6-5 cu serviciul pentru meci, însă constănțeanca a dovedit încă o dată că știe să facă uz de resurse nebănuite și a dus setul în tiebreak câștigând ghemul 12 după numai 4 puncte jucate.

Aici tot ea a fost prima care a rupt echilibrul cu un minibreak ce a dus-o la 4-2, a continuat până la 6-3 cu trei mingi de meci, însă Jabeur a întors incredibil la 7-6 și avea o nesperată șansă de a închide partida. A fost rândul Simonei să facă două minibreak-uri și să închidă pe propria lansare partida ce a durat fix 2 ore.

1-6, 6-2, 7-6 (7) a fost scorul final, iar Simona avansează în sferturi unde o va întâlni pe Aryna Sabalenka, din Belarus, numărul 9 WTA, nu mai devreme de ora 17:00 în programul zilei de joi.

Alte știri din Tenis de câmp