Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Doha: Primul titlu al anului mai așteaptăLukas Coch/AAP/dpa / Hepta / Sport Pictures.eu
16 Feb 2019

WTA Doha: Primul titlu al anului mai așteaptă

Simona Halep a încheiat o săptămână încărcată la Qatar Total Open, turneu de categoria WTA Premier cu premii financiare în valoare de 916.131 USD. După victorii impresionante repurtate în tururile anterioare, constănțeanca a fost nevoită să se încline la capătul jocului din finală în care a întâlnit-o pe Elise Mertens, belgianca de pe locul 21 WTA impunându-se cu 3-6, 6-4, 6-3.

Momentul critic al partidei a fost pauza medicală pe care Mertens a solicitat-o și s-a deplasat la vestiar pentru 8 minute la scorul de 6-3 și 2-1 pentru compatrioata noastră, ruperea de ritm fiind decisivă pentru cursul jocului.

Cu un plus în exprimare față de perioada de dinaintea pauzei de vestiar, Mertens a reușit să facă un break alb pentru 5-4 și a închis setul la prima șansă pe care și-a construit-o. Belgianca a continuat seria ghemurilor câștigate consecutiv și în setul decisiv ducând-o la 5 după un break confirmat de un ghem de serviciu, iar după ce a fost egalată la 2 de Simona a avut puterea de a reveni și a se detașa din nou pentru 4-2. Afectată de probleme medicale la piciorul drept pentru care a și cerut intervenția medicului, Simona a încercat să încheie cât mai repede punctele, dar nu a putut reface diferența de pe tabelă.

După mai bine de două ore, Mertens a triumfat, iar Simona a rămas cu statutul de finalistă ce îi aduce 84.850 USD și 305 puncte de clasament ce îi permit ca de luni să urce o poziție în ierarhia WTA până pe locul secund.

Alte știri din Tenis de câmp