Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Doha: Prima finală a anului pentru ”Die Hard” HalepRecep Sakar / Anadolu Agency /ABACAPRESS /SportPictures.eu
15 Feb 2019

WTA Doha: Prima finală a anului pentru ”Die Hard” Halep

Meci de antologie pentru Simona Halep în semifinalele Qatar Total Open, turneu de categoria WTA Premier cu premii financiare în valoare de 916.131 USD. După victoria în două tiebreak-uri de ieri contra Juliei Goerges, campioana noastră și-a făcut susținătorii să treacă de la extaz la agonie și înapoi pentru o victorie în trei seturi contra ucrainencei Elina Svitolina, locul 7 WTA, în fața căreia nu repurtase decât două victorii în șase partide disputate.

După un prim set câștigat de Simona, planul de joc al ei părea să nu dea rezultate pe termen lung și mingile trimise direct în forehand-ul Svitolinei au început să se întoarcă în terenul său din ce în ce mai des ca lovituri câștigătoare. Dacă în primul set cedase în două rânduri serviciul, în actul secund a fost rândul ucrainencei să câștige de două ori la retur și să echilibreze balanța seturilor.

Decisivul a găsit-o pe Svitolina la turație maximă, fapt ce i-a permis să se distanțeze la 3-0 cu un break, apoi la 4-1 a beneficiat de trei șanse pentru un nou break ce îi dădea ocazia să servească pentru meci. Simona s-a agățat de acest ghem de serviciu și având și un dram de noroc a restrâns diferența de pe tabelă. Efectul a fost devastator pentru Svitolina, care nu s-a mai regăsit și a cedat alte patru ghemuri, ultimele ale partidei.

6-3, 3-6, 6-4 după două ore și 8 minute sunt coordonatele unui meci în care Simona continuă să dovedească că știe să se transforme și să găsească în cele din urmă un răspuns devastator pentru adversarele sale.

În finala de sâmbătă de la ora 17:00 transmisă pe canalul Digi Sport o va întâlni pe Elise Mertens, belgianca de pe locul 21 WTA care a trecut astăzi de Angelique Kerber cu 6-4, 2-6, 6-1. Cele două finaliste s-au întâlnit până astăzi de două ori, ambele partide fiind disputate în 2018 și câștigate de compatrioata noastră la Madrid și la Roland Garros.

Alte știri din Tenis de câmp