Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Doha: Halep învinge și apoi se retrageRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
16 Feb 2018

WTA Doha: Halep învinge și apoi se retrage

Zi cu plusuri și cu minusuri pentru Simona Halep. Constănțeanca a obținut victoria în partida din sferturile de finală ale Qatar Total Open contra americancei Catherine Bellis, locul 48 WTA, dar a fost nevoită la scurt timp după aceea să își anunțe retragerea din competiție din motive medicale.

Un RMN efectuat imediat după terminarea meciului a indicat prezența de lichid și tendinită la al patrulea deget, fapt ce a determinat-o să declare forfait și pentru turneul de la Dubai. Revenirea în circuit va avea loc, în condițiile în care se va reface corespunzător, la turneul de la Indian Wells, primul din primăvara americană. Glezna dreaptă i-a dat bătăi de cap și în meciul din această seară, când a discutat sumar subiectul la sesiunea de on court coaching dinaintea ultimului ghem al finalei. Andrei Pavel i-a transmis că știe despre ce este vorba înainte ca ea să detalieze, însă acest lucru a fost vizibil și de către cei care au urmărit partida și au constatat mobilitatea mai redusă a constănțencei.

Bazându-se pe experiența sa, Simona a accelerat cât a putut de mult pentru a petrece cât mai puțin timp pe teren, dar aparent fragila Cici Bellis a ținut cu dinții de șansa sa rezultând ghemuri foarte lungi în prima parte a setului de debut. Cu toate acestea, Simona a închis primul set după jumătate de oră cu 6-0, însă scenariul s-a schimbat după reluarea partidei. Break-ul Simonei din startul actului secund a fost anulat de jucătoarea americană, care apoi a trecut pentru prima dată la conducere și a pus presiune pe serviciul compatrioatei noastre în ghemul 6. Supraviețuind unei noi tentative de break, Simona a reușit să rupă din nou serviciul adversarei sale și părea că se desprinde decisiv. Bellis a egalat la 4, însă a capotat din nou în ghemul 9, după care Simona a folosit arma serviciului pentru a închide partida după o oră și 22 de minute cu scorul de 6-0, 6-4.

Retragerea din semifinală îi deschide drumul spanioloaicei Garbiñe Muguruza, locul 4 WTA, către finala în care aceasta ar putea să o întâlnească pe lidera clasamentului mondial, Caroline Wozniacki. Jucătoarea daneză a învins-o pe Angelique Kerber cu 7-6 (4), 1-6, 6-3 și își asigură menținerea locului 1 WTA, urmând să întâlnească în semifinala de mâine pe Petra Kvitova (Cehia, 21 WTA).

Alte știri din Tenis de câmp