Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Cincinnati: Simona Halep, prima victorie în faţa Kristinei MladenovicAFP / Mediafax Foto
19 Aug 2015

WTA Cincinnati: Simona Halep, prima victorie în faţa Kristinei Mladenovic

Simona Halep, a învins-o cu scorul de 7-5, 5-7, 6-4,pe franţuzoaica Kristina Mladenovic, locul 40 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Halep a început cu un break, a condus cu 2-0 şi 3-1, dar s-a văzut egalată la 3. Au urmat alte cinci break-uri, până la 6-5. În ghemul al 11-lea, Mladenovic a încercat să se dea câţiva paşi înapoi pentru a lovi o minge returantă de Halep, dar s-a împiedicat şi a căzut pe spate. Ea a acuzat o accidentare la laba piciorului stâng, solicitând asistenţă medicală. Apoi Simona Halep a făcut break-ul şi imediat a închis setul cu 7-5.

Halep a fost condusă cu 1-3, în setul al doilea, după un break reuşit de Mladenovic în ghemul al patrulea. Au urmat patru ghemuri câştigate la rând de jucătoarea română, care a avut câte o minge de meci, la 5-3 şi la 5-4, ambele ratate. A fost rândul franţuzoiaicei să câştige patru ghemuri la rând şi să închidă setul al doilea tot cu 7-5, pe fondul scăderii nivelului de concentrare al lui Halep.

Românca şi-a revenit în decisiv, a făcut break la început, apoi a condus din nou cu 2-0 şi 3-1, fiind egalată la 3, ca în primul set. Însă Mladenovic a acuzat dureri din ce în ce mai mari la picior şi până la final nu a mai obţinut decât un ghem, cel de 5-4. După o nouă intervenţie medicală pentru jucătoarea franceză, Halep a pus capăt meciului, cu 6-4, în decisiv.

În faza următoare, Halep va evolua împotriva învingătoarei dintre Andrea Petkovic (Germania), locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15, şi Camila Giorgi (Italia), locul 31 WTA.

Calificarea în optimi este recompensată la Cincinnati cu un premiu de 27.640 de dolari şi cu 105 puncte WTA.

 

sursa: mediafax.ro

Alte știri din Tenis de câmp