Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Cincinnati: Risipă de energie pentru accederea în optimiAcero/AlterPhotos/ABACAPRESS/HEPTA/ Sport Pictures
14 Aug 2019

WTA Cincinnati: Risipă de energie pentru accederea în optimi

Simona Halep a debutat astăzi în proba de simplu a Western & Southern Open, turneu de categoria Premier 5 cu premii totale în valoare de 2.944.486 USD, și a oferit încă o mostră de ambiție și determinare. Intrată în competiție direct în turul secund datorită statutului de cap de serie numărul 4, constănțeanca a înfruntat-o pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 43 WTA, și a depășit-o după un meci de două ore și 2 minute cu scorul de 3-6, 7-5, 6-4.

Adversara sa în vârstă de 24 de ani a controlat ostilitățile în primul set pe care l-a tranșat cu un break în ghemul 5 și l-a închis tot cu un ghem câștigat pe serviciul Simonei, care s-a văzut condusă cu 2-0 și în startul setului secund. Rebreak-ul a ajutat-o să reintre în cărți și să meargă cap la cap cu rusoaica până la 5-5, moment în care mecanismul mai tinerei sale adversare a cedat din nou și al doilea break a fost determinant pentru intrarea în setul decisiv. Vădit afectată de problemele de la piciorul stâng, Simona s-a cravașat în continuu și a dat drumul frustrărilor în câteva rânduri, dar maturitatea sa a prevalat în fața rusoaicei și cu un break alb în ghemul 9 în care Alexandrova a făcut două duble greșeli, Simona nu a ratat șansa de a închide meciul pe propria lansare.

Un joc intens, în care a fost nevoită să forțeze, o duce pe compatrioata noastră în faza optimilor de finală, acolo unde adversară îi va fi învingătoarea partidei Madison Keys (SUA, 18 WTA) – Daria Kasatkina (Rusia, 41 WTA).

Alte știri din Tenis de câmp