Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Cincinnati: Lecție de strategie. Halep revine în finalăMustafa Yalcin / Anadolu Agency / Hepta / Sport Pictures
19 Aug 2018

WTA Cincinnati: Lecție de strategie. Halep revine în finală

Simona Halep revine în finala Western & Southern Open după o victorie literalmente senzațională în fața unei adevărate forțe a naturii, jucătoarea din Belarus Aryna Sabalenka, locul 34 WTA.

În vârstă de 20 de ani, având 1,82 m înălțime și o conformație de atlet complet, Sabalenka este o tenismenă ce pune în braț toată energia de care dispune și își supune adversarele unei adevărate canonade. Cu toate acestea, Simona a știut să-i exploateze o serie de puncte slabe – reacție necontrolată la ruperile de ritm pe mingi mai lente și înalte, rever ce dădea rateuri la schimburile mai lungi, lipsa de consistență pe raliurile lungi, mobilitate scăzută și dificultatea de a-și adapta poziția la loviturile pe corp. Asta atunci când reușea să scape din tirul serviciului necruțător sau al mingilor ce îi permiteau să își pună în valoare dreapta explozivă. Nu în ultimul rând, determinarea de care a dat dovadă returnând în teren mingi ce păreau pierdute i-a subminat încrederea mai tinerei sale adversare.

Simona a reușit să câștige al doilea ghem de serviciu al jucătoarei din Belarus, dar aceasta a revenit pentru a restabili egalitatea la 2, însă constănțeanca a revenit din nou în avantaj imediat spre disperarea adversarei. Vizita la bancă a antrenorului nu i-a schimbat radical jocul Sabalenkăi, care a cedat primul set după ce a comis două duble greșeli consecutive.

Actul secund părea să aibă un registru total diferit, cu Sabalenka mult mai solidă la serviciu și agresivă la retur concomitent cu un randament mai scăzut al Simonei pe primul serviciu. Un break-rebreak și un hold reușit la zero de Sabalenka au dus scorul la 3-3, Simona s-a întrebuințat pentru a câștiga la avantaj ghemul 7 și a salvat trei mingi de break pentru a face 5-4, apoi partida a fost încheiată de compatrioata noastră cu un ghem la retur în care a făcut exact ce agrease cu Darren Cahill în pauza de bancă: a măcinat reverul jucătoarei din Belarus până la punctul de a-i forța greșeala.

Astfel, după aproximativ o oră și 15 minute compatrioata noastră a terminat învingătoare cu scorul de 6-3, 6-4, iar în această seară de la ora 21:00 este programată finala în care o va întâlni pe olandeza Kiki Bertens, locul 17 WTA, jucătoare în fața căreia deține avantaj la capitolul întâlniri directe, 3-1.

Alte știri din Tenis de câmp