Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Cincinnati: Halep joacă a șasea semifinală a sezonuluiMircea Rosca / SportPictures.eu
19 Aug 2017

WTA Cincinnati: Halep joacă a șasea semifinală a sezonului

Singurele tricolore rămase în concurs la Western & Southern Open au obținut victorii de excepție ce le-au propulsat în semifinalele probelor în care evoluează. La simplu Simona Halep ”a ucis un demon” prin victoria în minim de seturi repurtată în fața Johannei Konta, britanica de pe locul 7 WTA având 3-0 în meciurile disputate în circuit. 6-4, 7-6 (1) a fost scorul la finalul a 110 minute de joc în care constănțeanca a fost în majoritatea timpului în control, iar atunci când nu a fost, Darren Cahill i-a fost alături și i-a dat sfaturile de care a avut nevoie.

Primul break al meciului a fost făcut de Konta în ghemul 3, însă răspunsul Simonei a fost unul de mare clasă și constănțeanca a întors scorul la 5-2 în favoarea sa. Un ghem de serviciu câștigat la 0 și un break după ce a salvat o minge de set a adus-o pe britanică la un ghem în urmă în situația de a servi încă o dată pentru a rămâne în set, dar răspunsul româncei a fost unul sec și imediat, cu un rebreak alb adjudecându-și primul set.

Un start ce părea promițător pentru Konta, cu un break, a fost anulat de Simona cu o serie de patru ghemuri consecutive, după care scorul a devenit 5-2 în favoarea sa. Un ghem de serviciu al britanicei a fost urmat de unul în care Simona a irosit două șanse de a închide partida și în cele din urmă Konta a făcut break-ul pentru a se apropia la un ghem distanță. Vizita la bancă a lui Cahill a avut efectul scontat, tehnicianul australian conferindu-i acea doză de încredere de care a avut nevoie pentru a continua prestația solidă. La 6-5 pentru ea, Simona a mai avut trei șanse de break și meci, dar s-a ajuns la tiebreak, acolo unde Konta a fost cvasi-inexistentă.

Victorie și a șasea semifinală a sezonului pentru campioana noastră care în penultimul act la Cincinnati o va avea ca adversară pe surpriza Sloane Stephens, americanca clasată pe locul 151 WTA pe care recent a învins-o în primul tur la Washington cu 7-6 (3), 6-0 și pe care o conduce la general cu 4-2.

Meciul se dispută în această seară începând cu ora 23:00 ora României și va fi transmis de canalul Digi Sport 2.

Alte știri din Tenis de câmp