Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Charleston: Begu, victorie antologicăCosmin Iftode / SportPictures.eu
05 Apr 2016

WTA Charleston: Begu, victorie antologică

Meci epic al Irinei Begu în primul tur al probei de simplu a Volvo Car Open, turneu de categoria Premier cu premii de 687.900 USD ce se desfășoară pe zgura de culoare verde a Family Circle Tennis Center din Charleston, Carolina de Sud.

Un turneu ce se identifică cu istoria WTA, fiind inaugurat în 1973, anul în care tenisul profesionist feminin a pus bazele asociației sale, Volvo Car Open a debutat cu o victorie grea, dar cu atât mai dulce a compatrioatei noastre clasate pe locul 34 în ierarhie contra franțuzoaicei Caroline Garcia, locul 44 WTA. La capătul unei partide ce a durat două ore și 45 de minute Irina s-a impus cu scorul 6-4, 2-6, 7-6 (3) într-un meci care a avut mai de toate: răsturnări de scor, ieșiri nervoase, probleme medicale și un final pe muchie de cuțit. Irina a fost afectată de probleme la coapsa piciorului drept, însă a strâns din dinți și a izbutit să ducă un decisiv în care a continuat să își facă exemplar serviciul și a rupt echilibrul în tiebreak de la 2-3. În turul următor ea o va întâlni pe învingătoarea partidei Bethanie Mattek-Sands (SUA, 89 WTA) - Teliana Pereira (Brazilia, 49 WTA).

Retragerea Jelenei Jankovic a produs modificări în tabloul inițial, în care Irina ar fi trebuit să o întâlnească pe Alexandra Dulgheru. Tabloul modificat i-a oferit șansa Alexandrei de a o reîntâlni pe canadianca Eugenie Bouchard la un an de la înfrângerea pe care i-a administrat-o în Fed Cup. Meciul este prevăzut a se desfășura astăzi în jurul orei 20:00 ora României.

Lucky loser după retragerea sârboaicei a fost Patricia Țig, care fusese eliminată în finala calificărilor de olandeza Lesley Kerkhove, 176 WTA. Patricia a jucat pe tabloul principal un singur meci, fiind învinsă de germanca Laura Siegemund, 75 WTA, cu 4-6, 6-3, 6-3.

Alte știri din Tenis de câmp