Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Birmingham: Reversul medalieiAFP / Mediafax Foto
19 Iun 2015

WTA Birmingham: Reversul medaliei

După ce ieri Simona Halep a avut o zi plină de victorii la turneul Aegon Classic Birmingham, astăzi constănțeanca a văzut reversul medaliei.

Primul meci al zilei, cel din sferturile de finală ale probei de simplu, i-a adus-o ca adversară pe franțuzoaica Kristina Mladenovic, locul 43 WTA, cea care a eliminat-o la începutul anului trecut în primul tur al turneului de la Paris.

După un debut promițător, Simona a câștigat primul set în mai puțin de jumătate de oră cu scorul de 6-2 etalând un joc complet, în care a fructificat două dintre cele patru mingi de break și a blocat orice inițiativă a adversarei sale.

Lucrurile s-au schimbat radical în partea a doua a meciului, când serviciul Simonei scade în acuratețe, iar Mladenovic nu ratează ocazia de a ataca serviciul 2 al compatrioatei noastre. De asemenea, Simona se precipită și crește numărul erorilor neforțate. După un ghem alb, franțuzoaica reușește primul său break și își face din nou serviciul, iar gluma se îngroașă când scorul ajunge la 4-0 după un break alb. Simona este clar în dificultate și nu reușește să fructifice prima sa minge de break, în timp ce Mladenovic se mobilizează și întoarce scorul din ghem pentru a câștiga la avantaj și a se detașa la 5-0. Revenită la serviciu, constănțeanca pierde concentrarea și se vede condusă cu 0-40. Ea salvează primele trei mingi de break și set, dar o cedează pe a patra cu o dublă greșeală, a cincea comisă în setul ce a durat 23 de minute. Cu numai 4 lovituri direct câștigătoare față de 10 ale franțuzoaicei și 13 erori neforțate în comparație cu cele 3 ale adversarei, Simona a făcut unul dintre cele mai slabe seturi ale sale și era nevoie să schimbe ceva înainte de decisiv.

Așteptându-ne să îl vedem coborând la bancă pe antrenorul Victor Ioniță, am avut surpriza să o vedem în dialog cu antrenorul ei pe Kristina Mladenovic. Surâzătoare, la fel ca și tehnicianul Nemanja Kontić, franțuzoaica intră din nou în teren și deschide decisivul cu un ghem alb. Simona a găsit resursele interne pentru a răspunde cu aceeași monedă, pentru ca apoi să mențină ritmul cu adversara sa până la 4-3 pentru aceasta când un break părea să închidă conturile. Constănțeanca a reușit, însă, rebreak-ul și a dus setul în tiebreak, unde a clacat la scorul de 4-3 și Mladenovic a închis meciul cu două puncte pe serviciul Simonei.

O înfrângere usturătoare, cu 2-6, 6-0, 7-6 (4) după 115 minute ce a determinat-o pe compatrioata noastră să declare forfait pentru meciul de dublu programat în această seară. Al doilea meci cu Mladenovic, a doua înfrângere și franțuzoaica tinde să se transforme într-o adevărată ”bestia nera” pentru Simona.

Alte știri din Tenis de câmp