Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Bastad: Pe ambele fronturiFlaviu Buboi / SportPictures.eu
06 Iul 2021

WTA Bastad: Pe ambele fronturi

Două românce sunt angrenate săptămâna aceasta la Nordea Open, turneu WTA125 ce se dispută la Bastad, în Suedia, cu un fond total de premiere de 115.000 USD. Mihaela Buzărnescu (160 WTA) și Jaqueline Cristian (152 WTA) au avut rezultate opuse în primul tur al probei de simplu.

Cu mai multă experiență competițională, Buzărnescu s-a impus în fața jucătoarei slovace în vârstă de 31 de ani Zuzana Zlochova (344 WTA), scor 6-2, 6-1 după 53 de minute. În optimile de finală ea va juca contra unei alte jucătoare slovace, de această dată de un alt calibru, favorita nr. 5 a tabloului Anna Karolina Schmiedlova (122 WTA).

Un meci de cu totul altă factură a avut în primul tur Jaqueline Cristian. Australianca Maddison Inglis, locul 140 WTA și favorită nr. 8 a tabloului, a fost o adversară greu de eliminat și la capătul unei partide ce a durat trei ore și 16 minute jucătoarea de la Antipozi s-a impus cu 3-6, 7-6 (5), 7-6 (3). Cristian a avut 4-0 în decisiv și apoi a servit pentru meci la 5-3, însă nu a putut închide meciul în favoarea sa, fiind nevoită să se mulțumească cu un cec de 1.300 USD și un punct de clasament.

Rolurile s-au inversat în proba de dublu, în care cele două jucătoare tricolore au fost adversare. Jaqueline Cristian și Anna Bondar (Ungaria) s-au impus cu 6-4, 3-6, 10-5 în fața perechii formate din Mihaela Buzărnescu și Varvara Lepchenko (SUA) și în sferturi vor juca împotriva perechii Mirjam Bjorklund (Suedia)/Leonie Kung (Elveția).

Alte știri din Tenis de câmp