Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Vulturii continuă pregătirile pentru FIBA EUROBASKET 2017Mircea Rosca / SportPictures.eu
03 Aug 2017

Vulturii continuă pregătirile pentru FIBA EUROBASKET 2017

Componenții reprezentativei de seniori a României au revenit în Arena de Baschet din Capitală pentru a-și continua pregătirile pentru meciurile din Grupa C a FIBA EuroBasket 2017, care vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în perioada 1-7 septembrie.

Dupa cateva zile de antrenamente in Bucuresti, “Vulturii” vor pleca, duminica, spre localitatea elena Patras, unde vor evolua, in 7 si 8 august, in cadrul unui puternic turneu international de verificare la care si-au mai anuntat participarea selectionatele similare ale Greciei, Ucrainei si Marii Britanii.
 
Dupa o prima perioada de pregatire si mai multe meciuri de verificare, staff-ul tehnic coordonat de antrenorul principal Marcel Tenter a decis in aceste zile sa ramana pentru ultimele patru saptamani de antrenamente cu un lot format doar din 16 sportivi, printre care se numara si patru jucatori din nationala de tineret care a cucerit recent, la Oradea, trofeul FIBA U20 European Championship, Division B.

Dar iata si lista cu sportivii care continua sa se pregateasca in urmatoarea perioada pentru FIBA EuroBasket 2017:
 
Vlad Moldoveanu
Andrei Mandache
Alexandru Olah
Emanuel Cate
Rolland Torok
Catalin Baciu
Nandor-Levente Kuti
Bogdan Nicolescu
Radu Virna
Jordan Watson
Titus Nicoara
Radu Paliciuc
Iulian Orbeanu
Catalin Petrisor
Octavian Popa-Calota
Adrian Tudor
 
Dintre acestia, doar 13 sportivi vor face deplasarea in Grecia, in vreme ce Kuti, Tudor si Virna raman acasa pentru recuperare medicala.

Conform programului stabilit de staff-ul coordonat de antrenorul principal Marcel Tenter, reprezentativa Romaniei va pleca, duminica, spre localitatea elena Patras, unde luni, va intalni puternica nationala a Greciei iar marti va juca impotriva uneia dintre selectionatele Ucrainei sau Marii Britanii. Miercuri, “Vulturii” revin in tara si isi vor stabili cartierul general in Cluj-Napoca, iar in data de 17 august vor pleca in Letonia, unde vor juca impotriva nationalei tarii gazda si a Lituaniei, dupa care vor reveni din nou in arena clujeana care va gazdui meciurile din Grupa C a FIBA EuroBasket 2017.

In mai putin de o luna, vom intra in focurile Eurobasket 2017. Avem o misiune dificila, dupa trei decenii de absenta la un turneu final. Cea mai mare dorinta a noastra este sa aratam publicului ca putem juca baschet. Este o presiune enorma sa joci in fata propriilor suporteri intr-o competitie europeana de asemenea anvergura si suntem constienti de faptul ca asteptarile sunt foarte mari. Trebuie sa ne bucuram de fiecare meci pe care-l vom disputa, mai ales ca vom intalni adversari extrem de puternici si experimentati”, a mentionat antrenorul Marcel Tenter.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet