Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Vulturii au pierdut confruntarea cu Elveția din cadrul Trentino Basket Cup 2019Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
01 Aug 2019

Vulturii au pierdut confruntarea cu Elveția din cadrul Trentino Basket Cup 2019

Naționala de seniori a României a capotat în confruntarea de miercuri seară cu Elveția, cu scorul de 66-86 (15-22, 19-19, 17-21, 15-24), într-un joc disputat in BLM Group Arena din Trento în cadrul finalei mici a turneului internațional Trentino Basket Cup 2019.

BLM Group Arena din Trento a gazduit finala mica a turneului international Trentino Basket Cup 2019, pe teren confruntandu-se selectionatele de seniori ale Romaniei si Elvetiei, aflate in plina campanie de pregatire pentru Pre-Qualifiers FIBA EuroBasket 2021. Confruntandu-se cu unele probleme de efectiv, antrenorul Tudor Costescu a ales o alta formula de inceput decat aceea din meciul inaugural cu Italia, apeland la Watson, Dragoste, Nicolescu, Orbeanu si Cate. Startul Vulturilor este ezitant si le permite adversarilor sa se distanteze rapid la 12-0 dupa numai trei minute. Cateva schimbari pe teren si Romania intra in joc din min. 4, Orbeanu aducand primele doua puncte pentru zestrea tricolora. Dupa cateva actiuni reusite, care fac ca handicapul sa fie diminuat sub zece puncte, finalul primului sfert apartine din nou Elvetiei, care incheie sfertul la scorul de 22-15. Urmeaza un sfert echilibrat, cu Watson in rol de “argint viu”, dar diferenta se mentine pe tabela si astfel echipele intra la vestiare la scorul de 41-34. La reluare, tricolorii forteaza mai mult si reusesc sa se apropie pana la 48-46 in min. 25, dar o noua serie de erori a facut ca sfertul al treilea sa se incheie cu scorul de 62-51, Elvetia reusind astfel sa mentina avansul de zece “lungimi”. In ultima parte, baschetbalistii din Tara Cantoanelor sunt mai pragmatici si reusesc sa speculeze fiecare eroare sau ratare din tabara noastra, astfel ca, fluierul final consemneaza victoria Elvetiei, cu scorul de 86-66.

Nationala Romaniei isi va relua pregatirile pentru Pre-Qualifiers FIBA EuroBasket 2021, primul meci oficial fiind programat sa se dispute in data de 7 august, in Cipru, iar in data de 10 august, Vulturii vor primi in Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti replica selectionatei Slovaciei, partida urmand sa fie transmisa de DIGI SPORT, cu incepere de la ora 19:00.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet