Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Vulturii au învins în Kosovo și continuă cursa în FIBA EuroBasket 2021 Pre-QualifiersRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
25 Feb 2019

Vulturii au învins în Kosovo și continuă cursa în FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculină a României a dispus, duminică seara, la Pristina, de selecționata Kosovo, cu scorul de 79-75 (14-21, 25-17, 17-23, 23-14), în ultimul meci al Grupei B din cea de-a doua fază a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers. În urma acestui succes, Vulturii au ocupat locul secund în Grupa B și urmează să evolueze în august 2019 în cadrul celei de-a treia faze a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers împotriva naționalelor Slovaciei și Ciprului.
 
In urma victoriei de la Ploiesti, obtinuta de Vulturii pregatiti de Tudor Costrescu in dauna Macedoniei la o diferenta de doar 12 puncte, dilemele din Grupa B a celei de-a doua faze a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers au fost rezolvate. Astfel, desi duminica mai era programata ultima disputa dintre Kosovo si Romania, clasamentul Grupei B nu mai putea suferi modificari, Macedonia obtinand de pe prima pozitie calificarea in FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers, in vreme ce Romania, de pe locul secund, si Kosovo, de pe ultima pozitie, vor evolua in faza a treia a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers, programata pentru august 2019.

Meciul de duminica a avut doar o semnificatie pentru palmaresul celor doua nationale, care cunoasteau deja parcursul urmator din cursa pentru calificarea la turneul final continental. Poate si din acest motiv, Vulturii au intrat mai greu in meci si le-au permis gazdelor sa se desprinda la sapte puncte in finalul primului sfert, scor 21-14 in favoarea Kosovo. Cu Watson in zi de gratie si cu Emi Cate din nou excelent sub panouri, Romania a reactionat foarte bine in urmatoarele zece minute si a reusit sa anuleze deficitul, intrand la vestiare cu un mic avantaj, scor 39-38.

Dupa pauza, echilibrul s-a mentinut minute bune pe parchet, iar in finalul celui de-al treilea sfert, Kosovo a reusit sa se desprinda la 61-56. In ultima parte, cel mai important jucator al gazdelor, Dardan Berisha, este descalificat iar Vulturii au prins din nou aripi si in urma unui partial de 12-2 au reusit sa restabileasca egalitatea si chiar sa preia conducerea. Intr-un final tensionant, cu dese schimbari pe tabela, Cate&Co gestioneaza foarte bine faza defensiva si reusesc sa inchida meciul cu o noua victorie.

Scor final 79-75 in favoarea Romaniei, care astfel incheie faza secunda a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers cu trei victorii si o infrangere, acumuland acelasi punctaj cu liderul Macedonia, dar cu un cosaveraj inferior.

Nationala Romaniei va continua cursa spre turneul final continental si va juca in cea de-a treia faza a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers impotriva selectionatelor Slovaciei si Ciprului. Programul meciurilor pe care Vulturii le vor sustine in aceasta vara este urmatorul:

07.08.2019 (etapa I) Cipru – Romania
10.08.2019 (etapa II) Romania – Slovacia
17.08.2019 (etapa III) Romania – Cipru
21.08.2019 (etapa IV) Slovacia – Romania

Prima clasata din aceasta grupa va urca in FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers Round, iar echipele de pe locurile 2 si 3 vor incepe campania de precalificare la FIBA Basketball World Cup 2023.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet