Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Vulturii au încheiat FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers cu o prestație bună împotriva Polonieifrbaschet.ro
22 Feb 2021

Vulturii au încheiat FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers cu o prestație bună împotriva Poloniei

Ultimul joc al Grupei A din cadrul FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers a adus fata-n fata duminică seara in Gliwice Arena selectionatele similare ale Poloniei si Romaniei. La fel ca si in partida inaugurala cu Israel din aceasta ultima fereastra, tanara echipa nationala coordonata de pe margine de antrenorul Tudor Costescu a avut o evolutie buna impotriva sfert-finalistei Cupei Mondiale din 2019, Polonia avand parte de o opozitie serioasa din partea Vulturilor pana la ultimele faze din meci.

Cateva mici inexactitati in aparare si unele ratari in momentele cruciale au facut ca Polonia sa isi treaca in cont o victorie obtinuta cu mari emotii, cu scorul de 88-81, Vulturii dand dovada inca o data ca pot ridica probleme marilor forte ale Europei. A fost un joc in care tinerii baschetbalisti romani au jucat de la egal cu adversarii lor mult mai bine cotati iar Mirel Dragoste si colegii au reusit sa-l tina pe cunoscutul american AJ Slaughter la cota zero pana la final. Din pacate, finalul a apartinut gazdelor, care au speculat din plin unele inexactitati din tabara tricolora, in pofida eforturilor deosebite depuse de intreaga noastra echipa.

S-au remarcat din nou Maciuca (16 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa, 2 int), Nicolescu (15 p, 4x3, 3 rec, 2 pase, 1 int) si Popa (11 p, 3x3, 2 rec, 2 pase), precum si ambii pivoti, Olah (10 p, 2x3, 5 rec, 2 pase) si Uta (10 p, 9 rec, 2 pase, 3 cap), ultimul fiind foarte aproape de un double-double si o eficienta de +21 desi a intampinat o opozitie puternica din partea colosilor polonezi Balcerowski (2,16 m), Olejniczak (2,10 m)  si Dziewa (2,08 m).  

In urma rezultetelor inregistrate in ultima fereastra de la Gliwice, iata cum arata clasamentul final al Grupei A, cu precizarea ca primele trei nationale au obtinut calificarea la FIBA EuroBasket 2022, in vreme ce ultima clasata va evolua, in vara, in cadrul fazei a doua a preliminariilor FIBA Basketball World Cup 2023:
1.    ISRAEL – 11 puncte (5 victorii, 1 infrangere)
2.    SPANIA – 10 puncte (4 victorii, 2 infrangeri)
3.    POLONIA – 9 puncte (3 victorii, 3 infrangeri)
4.    ROMANIA – 6 puncte (6 infrangeri)

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet