Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Vulturii au cedat la Tel Aviv în cel de-al doilea meci din FIBA EuroBasket 2021 QualifiersFlaviu Buboi / SportPictures.eu
25 Feb 2020

Vulturii au cedat la Tel Aviv în cel de-al doilea meci din FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers

În prezența a 3.500 de spectatori care au luat loc în tribunele Shlomo Group Arena din Tel-Aviv, naționalele masculine ale Israelului și României s-au confruntat, luni seara, în cadrul etapei a doua din Grupa A a FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers.

Sustinuta puternic de asistenta, echipa gazda a debutat furtunos si s-a desprins destul de repede la 9-2, dar Vulturii au riposat foarte bine dupa un timp de odihna cerut de selectionerul Costescu si au reusit sa echilibreze jocul, astfel ca primul sfert s-a incheiat cu scorul de 16-12 in favoarea Israellului, gratie unui dunk reusit de Zalmanson. Incercand sa gaseasca solutiile ideale, antrenorul Vulturilor a rotit toti jucatorii si a reusit, astfel, sa mentina echilibrul pe teren, reusita lui Orbeanu aducand scorul la 25-26 in min. 14. Gazdele riposteaza cu un run de 8-0 si duc scorul pana la 25-34 iar timpul de odihna solicitat de Costescu da din nou roade si Vulturii reduc din handicap, reusita lui Watson de la mare distanta inchizand cel de-al doilea sfert la 38-43.

La reluare, echilibrul s-a mentinut pana la jumatatea celei de-a treia secvente de joc, Dragoste punctand de la linia de libere pentru 44-47 in min. 25. Gazdele forteaza din nou si reusesc sa speculeze prompt cateva erori din tabara noastra, marindu-si avantajul pe tabela la finalul celui de-al treilea sfert pana la 56-65. In ultimele zece minute, Vulturii nu mai reusesc sa gaseasca antidot pentru ofensiva gazdelor, astfel ca diferenta se mareste constant pana spre final, ultimul fluier al arbitrilor consemnand victoria echipei Israel, cu scorul de 87-63.

Principalii marcatori ai echipei noastre Dragoste (11 puncte, 1x3, 1 rec), Emi Cate (10 puncte, 10 recuperari, 1 interceptie) si Watson (9 puncte, 1x3, 5 recuperari, 5 pase decisive), in vreme ce de la invingatori s-au remarcat Avdija (21 puncte, 3x3, 8 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie) si Cohen (17 puncte, 1x3, 4 recuperari, 1 pasa decisiva).

De mentionat ca la meciul din Shlomo Group Arena din Tel Aviv a fost prezent si presedintele FIBA, Hamame Niang, alaturi de presedintii celor doua federatii nationale din Romania si Israel, precum si de alte personalitati locale, printre care s-a numarat si antrenorul galonatei Maccabi Tel Aviv, Giannis Sfairopoulos.

Cea de-a doua fereastra din calificarile continentale se va deschide in luna noiembrie, Romania urmand sa evolueze pe teren propriu in fata selectionatei Poloniei, in data de 27 noiembrie, iar trei zile mai tarziu va juca in fief-ul campioanei mondiale Spania.

Dupa disputarea meciurilor din primele doua runde, clasamentul Grupei A este urmatorul, cu precizarea ca primele trei echipe vor accede la turneul final:

1. Israel – 4 puncte (2 victorii)
2. Polonia – 3 puncte (1 victorie, 1 infrangere)
3. Spania – 3 puncte (1 victorie, 1 infrangere)
4. Romania – 2 puncte (2 infrangeri)

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet