Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Voleibalistele U18, șanse bune de a ajunge la Campionatul EuropeanRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
14 Ian 2017

Voleibalistele U18, șanse bune de a ajunge la Campionatul European

Echipa națională feminină de volei junioare U18 a României participă, în aceste zile, la turneul preliminar pentru calificarea la Campionatul European rezervat acestei categorii de vârstă. Turneul patrulater, la care mai participă Rusia, Portugalia și Azerbaidjan, are loc la Ploiești, în Sala Olimpia, intercalat cu turneul similar al băieților de 19 ani.

Fetele noastre au cedat la mare luptă, în prima etapă, în fața Rusiei, cu scorul de 3-2 (20-25, 25-25, 23-25, 25-18, 15-4). Fetele noastre, care s-au ales cu un punct din acest eșec, au fost dominate clar în tie-break, după ce au condus cu 2-1 la manșe.

În al doilea meci, România a dispus lejer de Portugalia, cu 3-0 (25-16, 25-15, 25-13). Ieri, lusitanele au pierdut meciul cu Rusia, tot cu 3-0, iar astăzi, la ora 15.00, se dispută meciul Portugalia - Azerbaidjan.

 

În ultima etapă, România va întâlni Azerbaidjan, victoria fiind obligatorie pentru calificare. Iată cum arată clasamentul grupei, în acest moment.

1. Rusia 5 puncte

2. România 4

3. Azerbaidjan 0

4. Portugalia 0

 

La turneul final al Campionatului European feminin de volei U18, care va avea loc în Olanda, la Arnheim, în luna aprilie, se califică automat prima clasată. Trei echipe situate pe locurile secunde, din cele 8 grupe preliminare, vor accede și ele la competiția juvenilă continentală.

Alte știri din Volei