Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Șah
Vlad Barnaure și Corina Peptan, campioni naționali pe 2014 Octav Ganea / Mediafax Foto
05 Mai 2014

Vlad Barnaure și Corina Peptan, campioni naționali pe 2014

Vlad Barnaure (CS Voința Satu Mare) și Corina Peptan (CSM Bucuresti) au câștigat duminică titlurile de campioni naționali la șah, ediția 2014. Cei doi s-au impus în cadrul competițiilor care au avut loc la Hotel Continental din Târgu Mureș.

Radu Șofran, directorul turneului, a precizat pentru AGERPRES: ''Competiția masculină s-a terminat cu o surpriză. Nimeni nu s-a așteptat ca Vlad Barnaure să câștige. Pe locurile următoare, Mircea Pârligras și Teodor Anton. Constantin Lupulescu, cel mai bun coeficient ELO din România, a obținut numai locul 5''.

Vlad Barnaure a totalizat 8 puncte după 11 runde, la fel ca Mircea Pârligras (CS AEM Luxten Timișoara) și Teodor Anton (CS Studențesc Medicina Timișoara), dar cu un coeficient Buchholz superior. În competiția masculină au participat 96 de sportivi.

Corina Peptan a obținut victoria cu 7,5 puncte din 9 runde. Pe locurile următoare s-au clasat Mihaela Sandu (CS Studențesc Medicina Timișoara) și Elena-Luminița Cosma (Apa Nova București), ambele cu câte 7 puncte. În Campionatul Național individual de senioare au fost înscrise 32 de sportive.

După cum informează site-ul oficial al Federației Române de Șah, fondul de premiere este de 25.000 lei.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Șah