Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Victorii pe linie la FlorianopolisAFP / Mediafax Foto
25 Feb 2014

Victorii pe linie la Florianopolis

Monica Niculescu (nr. 53 WTA și cap de serie numărul 5) a dispus în trei seturi – 6-0, 4-6, 6-2 – după 140 de minute de joc, de jucătoarea slovacă Anna Schmiedlova, ocupanta locului 72 în clasamentul WTA. Primul set a fost pierdut nu fără luptă de jucătoarea slovacă, iar în actul secund aceasta a controlat cursul jocului după ce a reușit un break în ghemul 4. Un break al Monicăi aduce senzația unei reveniri, însă Schmiedlova face rebreak și egalează la seturi. Decisivul începe cu break pentru Monica, însă ea îl cedează în ghemul 4 și scorul devine egal. În ghemul 5 slovaca conduce cu 40-0, iar din acest moment ea mai câștigă doar 4 puncte până la finalul meciului. Forcing-ul Monicăi îi aduce 17 puncte, setul și meciul.

Adversara lui Niculescu în turul secund va fi muntenegreanca de 19 ani venită din calificări Danka Kovinic, locul 159 WTA, care a trecut în primul tur de o jucătoare braziliană, Paula Cristina Goncalves, locul 302 WTA, admisă pe bază de wild card.

 

Alexandra Cadanțu (nr. 62 WTA) a avut o misiune relativ simplă la Florianopolis în fața jucătoarei braziliene de 21 de ani Gabriela Ce, locul 293 WTA, admisă pe tabloul principal pe baza unui wild card. Meciul programat în primul tur al turneului de simplu a durat 75 de minute și s-a încheiat în două seturi – 6-1, 6-3.

Cadanțu, cotată cu a șasea șansă la câștigarea turneului, va întâlni în optimi o adversară mult mai bine cotată, germanca Dinah Pfizenmaier, locul 84 WTA. Aceasta a trecut în primul tur de austriaca de pe locul 78 WTA Patricia Mayr-Achleitner după un meci de aproape trei ore și trei seturi.

 

Ultima dintre româncele de pe tabloul de simplu de la Florianopolis, Alexandra Dulgheru, a repurtat o victorie în primul tur împotriva jucătoarei columbiene Mariana Duque-Marino, plasată pe locul 110 în clasamentul WTA. Scorul a fost de 2-0 la seturi, însă cele două seturi au avut o desfășurare total diferită. Dacă primul a început cu un break și a fost controlat de la cap la coadă de Dulgheru, cel de-al doilea set a fost mult mai echilibrat și pentru departajare a fost nevoie de tiebreak. Alexandra întoarce de la 1-3 și egalează la 5, pentru ca mai apoi să facă puncteledecisive pentru a-și trece în cont setul și meciul – 6-1, 7-6.

În turul secund Alexandra o va avea ca adversară pe brazilianca Teliana Pereira, locul 103 WTA, care a dispus de spaniola Maria-Tereza Torro-Flor, cap de serie numărul 7 și ocupantă a locului 66 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp