Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
US Open: Victorie la sprintAlexandru Dobre / Mediafax Foto
03 Sep 2016

US Open: Victorie la sprint

Un meci început fulminant de Simona Halep și încheiat pe muchie de cuțit i-a adus campioanei noastre calificarea în optimile turneului newyorkez.

Programată în deschiderea zilei pe Arthur Ashe Stadium, ”centralul” de la Flushing Meadows, Simona se simte în largul ei și pornește în forță partidele pe care le dispută, indiferent de numele adversarei. Astăzi scenariul a fost același în întâlnirea cu Timea Babos, locul 34 WTA, unguroaica neavând set câștigat în cele două partide din circuit disputate contra constănțencei. Cu doua două puncte cedate în primele trei ghemuri, Simona a pus distanță față de adversara sa, dar a trebuit să să întrebuințeze serios pentru a-și face serviciul în ghemul 4. Trecută peste acest moment delicat, ea și-a permis un respiro pe următorul ghem de serviciu al unguroaicei, apoi cu un ghem alb și al treilea break a pus capăt primului set după 24 de minute.

Babos începe în altă notă actul secund și rupe serviciul Simonei cu un ghem la 0 pentru a trece pentru prima dată la conducere pe tabelă. Rebreak-ul constănțencei egalează tabela la 2, apoi urmează un ghem decisiv pentru soarta setului. Crescendo-ul unguroaicei îi permite acesteia să exploateze perioada de tunel pe care o traversează Simona și la a treia șansă de break ivită închide ghemul în favoarea sa. A fost începutul sfârșitului de set pentru Simona, care la rândul ei câștigă doar un punct dintr-o serie de 15 jucate și se vede nevoită să joace pentru prima dată în această ediție a US Open set decisiv.

Seria break-urilor cedate continuă în startul setului 3, cu al patrulea ghem de serviciu pierdut, dar și ultimul din meci. Nevoită să plece în cursă de urmărire pentru recuperarea handicapului, Simona își atinge obiectivul în ghemul 6 pe fondul modificării calității jocului prestat. Revenind mai aproape de liniile terenului, loviturile sale o mișcă permanent pe Babos, căreia i-au convenit schimburile prelungite, cu intensitate mare a loviturilor. Constănțeanca continuă să-și țină serviciul și să joace mai agresiv la retur, Babos greșește din ce în ce mai mult, astfel încât după 4-4 constănțeanca a recuperat două mingi de break pentru a face 5-4, apoi a revenit de la 40-15 pentru break-ul decisiv, cedat de unguroaică cu o dublă greșeală.

6-1, 2-6, 6-4 după două ore și 7 minute de joc și Simona trebuie să se refacă pentru un meci dificil în optimi contra Carlei Suarez Navarro, spanioloaica de pe locul 12 WTA împărțind victoriile – câte cinci de fiecare – cu compatrioata noastră.

Alte știri din Tenis de câmp