Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Victorie la limită, decizia se ia la ȘiriaSebastian Tataru / Mediafax Foto
12 Iun 2017

Victorie la limită, decizia se ia la Șiria

Două reprize ca fețele aceleiași monede mențin suspansul barajului pentru locul din Liga 1. Pe ”Dan Păltinișanu” ACS Poli Timișoara a obținut o victorie la limită în manșa tur disputată contra celor de la UTA Bătrâna Doamnă Arad la capătul unui meci cam cu de toate.

Un start de meci controlat de gazde le aduce rapid desprinderea pe tabelă prin reușitele lui Pedro Henrique și Cînu. Atacantul brazilian a schimbat tabela în minutul 22 după o lansare în adâncime și o pătrundere personală la capătul căreia a taxat momentul de ezitare al lui Miron care a întârziat să-i închidă unghiul. Trei minute mai târziu o lovitură liberă de pe partea stângă executată de Croitoru este prelungită pe spate cu capul în careu de Bocșan și este reluată în plasă din apropierea porții cu fundașul central al gazdelor, însă reluarea a arătat că arbitrul George Găman ar fi trebuit să anuleze reușita pentru poziția de ofsaid a lui Cînu. În minutul 32 ”centralul” a greșit din nou la faza în care Bocșan se suie în cârca lui Copil în careul ”violeților”, un penalty fiind normal la acea fază. Până la pauză putea fi 5-0 după ocaziile lui Neagu, Doman și Bărbuț, dar intervenția de ultim moment a lui Mevlan la cea de-a doua și lejeritatea cu care s-au tratat celelalte faze au menținut tabela neschimbată.

Imediat după pauză două evenimente au pus capăt spectacolului. Primul a fost golul marcat de Strătilă în minutul 51 după pătrunderea lui Curtuiuș în careul lui Poli și contactul acestuia cu Bocșan, iar cel de-al doilea eliminarea lui Neagu pentru al doilea cartonaș galben la faultul din postură de ultim apărător asupra lui Curtuiuș, cu toate că regulamentul îi oferea arbitrului circumstanțele de a acorda cartonaș roșu direct. Arădenii s-au retras în defensivă mulțumiți de golul înscris, iar timișorenii nu au mai avut forță de atac, astfel că ritmul jocului s-a redus și până la final nu am mai consemnat decât un șut al lui Mevlan din minutul 84 și bara lui Bocșan din primul minut de prelungiri.

S-a încheiat ACS Poli Timișoara – UTA Bătrâna Doamnă 2-1 (2-0), iar meciul retur programat joi, 15 iunie începând cu ora 17:30 pe stadionul de la Șiria se anunță a fi unul încins.

 

ACS Poli Timișoara (antrenor Ionuţ Popa): Curileac - Străuţ, Bocşan, Cînu, G. Neagu - Artean, Soljic - Bărbuţ (min. 61 Mailat), M. Croitoru, Doman (min. 69 Şeroni) - Al. Popovici (min. 15 Pedro Henrique)

UTA Bătrâna Doamnă (antrenor Laurenţiu Roşu): Miron - Adili, Al. Manea, Gligor, Burlă - Strătilă (min. 63 Tănase), Chindriş, D. Copil (min. 77 Vîlceanu), D. Muntean (min. 46 Stahl) - Curtuiuş, Ad. Petre

Alte știri din Liga 1