Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Victorie istorică la baschet 3x3: România a învins SUA
03 Oct 2019

Victorie istorică la baschet 3x3: România a învins SUA

Naționala de baschet 3x3 a României sub 23 de ani a reușit joi o victorie istorică împotriva naționalei Statelor Unite, la FIBA 3x3 U23 World Cup, care se dispută în China si este organizată de către Sport Arena Streetball. Tricolorii au învins cu 21-18, după o revenire fantastică.

Este pentru a doua oară în istoria competițiilor de baschet 3x3 când România învinge Statele Unite. Primul succes a venit în 2012, la chiar prima ediție a Mondialelor de seniori, atunci când Angel Santana a încheiat meciul de asemenea cu un coș decisiv de două puncte!

Echipa feminină a încheiat perfect prima zi, cu două victorii din tot atâtea meciuri, fetele fiind de asemenea protagonistele unui meci electrizant cu Mongolia. Nicolett Orban, Ecaterina Armanu, Daiana Tănase și Alina Podar au învins cu 21-20 în prelungiri, în urma unui coș de două puncte marcat de Podar. Fetele au trecut în prima partidă a zilei de Uganda, 19-12.

Organizarea competiției din China este coordonată de către echipa Sport Arena Streetball, principalul organizator de evenimente de baschet 3x3 din România, care are la fața locului o echipă alcătuită din șapte persoane. Tot Sport Arena Streetball se va ocupa și de organizarea unui alt mare eveniment internațional, de aceastăd dată din circuitul mondial, etapa Masters din FIBA 3x3 World Tour de la Jeddah, Arabia Saudită din 18-19 octombrie.

Alte știri din Juniori