Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Victorie importantă pentru BC Mureş
19 Ian 2014

Victorie importantă pentru BC Mureş

În meciurile etapei a 14-a din Liga Naţională de Baschet masculin desfăşurate sâmbătă s-au înregistrat următoarele rezultate:

CS Energia Rovinari Târgu-Jiu - CS Concordia Chiajna 84 - 60

CSU Atlassib Sibiu - CS Farul Constanţa 104 - 48

BC Mureș Târgu Mureș - SCM Universitatea Craiova 88 - 75

BC Timba Timişoara - Steaua CSM EximBank 59 - 87

Dacă în primele două partide gazdele s-au impus lejer, jucănd împotriva a două formaţii din coada clasamentului, iar Steaua nu a avut emoţii la Timişoara, disputa dintre BC Mureş şi SCM Universitatea Craiova a fost de altă factură.

La Târgu Mureş craiovenii au început cu două coşuri consecutive prin Seals şi Căpuşan, dar gazdele au egalat prin Mladenovic şi de acolo scorul a continuat strâns, chiar dacă oaspeţii s-au aflat la conducere mai mult în prima parte a meciului. În minutul şapte avantajul lor a ajuns la 5 puncte (13-18), iar Sekulovic a solicitat un timp de odihnă. Următorul coş a aparţinut tot craiovenilor, dar acel ecart de şapte puncte (13-20) a fost cel mai mare avantaj pe care oltenii l-au avut pe toată durata partidei. Sfertul al doilea a început de la scorul 21-25, dar niciuna dintre echipe nu a reuşit să se desprindă decisiv. Cu trei minute înainte de pauză, mureşenii au trecut la conducere, dar la jumătatea partidei avantajul lor era foarte fragil, de doar două puncte (42-40).

După revenirea de la vestiare, Craiova a marcat din nou 4 puncte consecutive, prin Căpuşan şi Popescu, dar Peciukas a replicat cu un coş de trei şi după patru minute mureşenii aveau un avantaj de şapte puncte (53-46), care s-a menţinut până la sfârşitul sfertului (65-58). În minutul 33, diferenţa a atins 10 puncte (75-65) şi părea să se menţină acolo. Soarta partidei nu era încă decisă, craiovenii fructificând mai multe încercări, dar de fiecare dată gazdele au replicat şi la sfârşitul meciului au încercat să-şi ducă avantajul peste 13 puncte (acesta fiind diferenţa la care a câştigat Craiova în tur), dar cu două secunde înainte de final Mladenovic a ratat două libere şi scorul final s-a stabilit la 88-75.

O victorie importantă pentru mureşeni, două puncte care pot conta foarte mult în cursa pentru un loc cât mai bun în playoff. Astfel, BC Mureş a acumulat 9 victorii, în timp ce Craiova a suferit cea de-a şasea înfrângere în LNBM.

Cei mai eficienţi jucători ai mureşenilor au fost Vaidotas Peciukas (22 de puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) şi Gediminas Navickas (18 puncte, 4 pase decisive), în timp ce pentru Craiova, Bogdan Popescu a reuşit 16 puncte şi 7 recuperări, iar LeVar Seals, 14 puncte şi 5 pase decisive.

Alte știri din Baschet