Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Victorie esențialăDan Horia Tautan / Mediafax Foto
14 Apr 2014

Victorie esențială

”Meciul lui Lemnaru”, așa s-ar putea numi victoria ”U” Cluj – FC Botoșani 2-1 (1-1). Cele două goluri ale vârfului clujean dau o imensă gură de oxigen ardelenilor într-un program care le va aduce pe teren propriu până la sfârșitul campionatului pe FC Vaslui, Steaua și Pandurii.

Meciul a început destul de complicat pentru gazde, cu o ratare lamentabilă pentru cel care va fi fost mai târziu adulat de tribune, la o situație bună în careul moldovenilor. Două minute mai târziu, în minutul 10, Vașvari pune oaspeții în avantaj după un șut de la 30 de metri ce-l surprinde pe Niculescu ieșit neispirat în mijlocul careului mare. Timpul trece și ocaziile lipsesc. Într-un târziu, Boutadjine preia o acțiune pe cont propriu și trage în colțul scurt talonat de un fundaș botoșenean. Faza trezește apetitul ofensiv al gazdelor și după câteva minute, în minutul 43, Lemnaru aduce egalarea în urma unui penalty acordat de arbitrul Cristian Balaj în urma unui henț făcut în careu de Oltean. Egal la pauză, mai multă liniște în vestiarul gazdelor.

Repriza secundă nu aduce prea multe faze de poartă, dar este de notat ocazia din minutul 60 când Ninu primește în careul botoșenenilor o centrare bună din lovitura liberă executată de Cristocea, dar finalizarea este un simplu pas la portar pentru Lazar. Goalkeeper-ul oaspeților întoarce serviciul cu vârf și îndesat în minutul 73, când preia neglijent și larg o minge trimisă de un coechipier din linia defensivă, mingea sare necontrolat, iar Lemnaru îl driblează din preluare și înscrie în poarta goală, stabilind scorul final.

Clujenii urcă pe 13 cu 30 de puncte, în timp ce botoșenenii ocupă locul 8 cu 35 de puncte.

 

Universitatea Cluj (antrenor Mihai Teja): Niculescu - Ciupe, Abrudan, Ninu, Gercaliu - Bucşa, Cristocea (min. 82 Lungu) - Boutadjine (min. 63 Sauvadet), Calcan (min. 57 Machado), Târnăcop – Lemnaru

Alte rezerve: Dolha, Szilagyi, Kovacs

FC Botoşani (antrenor Leontin Grozavu): Lazar - C. Dinu, Tincu, Oltean, Acsinte - Vaşvari, Danci (min. 78 Codoban), Croitoru - Vertelis (min. 70 Fulop), Stojkov - Hadnagy (min. 62 Cârjan)

Alte rezerve: Curileac, Ivanovs, Patache, Ghinga

Alte știri din Fotbal