Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Victorie entuziasmantă cu ChileMircea Rosca / SportPictures.eu
13 Iun 2017

Victorie entuziasmantă cu Chile

Naționala României a obținut o victorie entuziasmantă cu dubla campioană sud-americană Chile, 3-2 (1-2) într-un meci disputat la Cluj.

Oaspeții au început tare și au marcat două goluri superbe în debutul jocului, prin Vargas și Valencia. După aceste două lovituri, tricolorii s-au trezit și au avut câteva ocazii bune prin Andone, Hanca și Bogdan Stancu. Revirimentul nostru a început după golul superb al lui Bogdan Stancu, care, în minutul 31, a transformat la vinclu o lovitură liberă de la 25 de metri. Apoi căpitanul chilian Vidal a fost eliminat pentru comportare violentă, el lovindu-l cu piciorul pe Andone, la o provocare a atacantului nostru.

În partea a doua am dominat copios, grație omului în plus. Egalarea a venit pe un fond logic, după șutul magistral al lui Stanciu, de la marginea careului. Decarul nostru a restabilit egalitatea după ce balonul a mușcat din stâlpul porții. Ivan, atacantul Craiovei, a avut golul de 3-2 în bocanc, dar a ratat scărița peste un fundaș culcat la pământ, după ce îl driblase pe acesta, dar și pe portar.  Totuși, golul de 3-2 a fost înscris de Băluță, la debutul în națională, acesta urmărind un șut de la distanță expediat de Stanciu. 

România a jucat excelent, dezinvolt, cu pase dintr-o bucată, ca o echipă sud-americană.

Selecționerul german Christoph Daum a folosit următoarea garnitură: Pantilimon - Benzar, Chiricheș, Toșca, Ganea - Hanca, Pintili, Stanciu, Marin, Stancu - Andone. Au mai fost introduși: Grozav, Ivan, Țîru, Băluță, Bicfalvi și Rotariu.

Chile se află în turneu european pentru pregătirea participării la Cupa Confederațiilor din Rusia. Acesta a fost al doilea meci direct din istorie, între România și Chile. În primul, acum 35 de ani, sub bagheta lui Mircea Lucescu, România învingea în deplasare cu 3-2, acea generație calificându-se la Campionatul European din Franța, ediția 1984. 

Alte știri din Fotbal