Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Victorie dificilă pentru tricolore în meciul cu AustriaSabin Malisevschi / SportPictures.eu
09 Iun 2017

Victorie dificilă pentru tricolore în meciul cu Austria

Arena ”Antonio Alexe” din Oradea a găzduit partida dintre selecționatele României și Austriei contând pentru play-off-ul preliminariilor Campionatului Mondial de handbal feminin ce se va desfășura în luna decembrie a acestui an în Germania. O dublă manșă între cele două echipe va decide selecționata care se va regăsi pe lista de 9 reprezentative europene ce se vor alătura deja calificatelor Danemarca, Franța, Germania, Olanda și Norvegia ce vor lua startul la 1 decembrie în faza finală a competiției mondiale.

Jucătoarele pregătite de selecționerul Martin Ambros au avut un meci complicat, dar rezolvat grație experienței superioare pe care o dețin. Austriecele au surprins prin mobilitatea și versatilitatea în ofensivă, surprinzând în dese rânduri defensiva tricolorelor. Chiar dacă au avut în două rânduri avantaj de trei goluri în prima repriză, 6:3 în minutul 8 și 12:9 în minutul 19, tricolorele s-au văzut conduse 14:15 cu patru minute înainte de pauză în special datorită prestației lui Frey, autoare a 6 goluri din 6 aruncări. Udriștoiu în două rânduri și Neagu au refăcut diferența de două goluri dar Frey a stabilit scorul pauzei, 17:16, cu un nou gol din 7 metri.

Austriecele au continuat să joace dezinvolt în startul reprizei secunde și au ținut aproape până la jumătatea acesteia când fetele noastre s-au distanțat din nou la trei lungimi 25:22. Cele două portărițe, Dumanska și Blazek, au dialogat de la distanță prin intervenții eficiente, însă finalul de meci aparține fetelor noastre. O combinație Neagu-Pintea mărește avantajul la patru goluri 30:26 în minutul 53, Neagu detonează o bombă un minut mai târziu, Pintea reface diferența de cinci goluri după ce Bosch redusese din diferență. Kovacs marchează pentru 32:28 al zecelea său gol, dar Valentina Ardean-Elisei transformă un 7 metri cu mai puțin de patru minute înainte de final, apoi un joc pasiv al oaspetelor ne aduce din nou în atac și Vali Ardean, o flacără vie pe teren, scoate un nou 7 metri și o eliminare la adversara directă, după care îl transformă în doi timpi și tabela indica 34:28. Șase goluri avantaj, pentru prima dată în partidă, tribunele dau în clocot, dar Frey transformă la rândul ei un 7 metri și ajunge la a noua reușită stabilind scorul final România – Austria 34:29 (17:16).

Marți la ”Sportzentrum Alte Au” din Stockerau va avea loc returul, unul care nu se anunță a fi doar o plimbare în parc pentru Cristina Neagu și colegele ei. Golurile României din partida de astăzi au fost înscrise de Neagu, Ardean-Elisei – câte 7, Perianu – 6, Drăguț – 5, Pintea, Udriștoiu – câte 4, Dincă – un gol.

Alte știri din Handbal