Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Victorie categorică pentru Steaua în primul amical al anuluiStefan Constantin / SportPictures.eu
02 Mar 2016

Victorie categorică pentru Steaua în primul amical al anului

CSA Steaua București s-a impus astăzi cu scorul de 59-17 în fața celor de la CSM Olimpia București, în primul joc de verificare susținut în anul 2016. Meciul a avut loc pe terenul 5 din Complexul Sportiv Ghencea.

Partida a fost una cu tematică, întinsă pe durata a 3 reprize de câte 30 de minute fiecare. În prima parte Steaua doar s-a apărat, după care, în repriza secundă, conform protocolului stabilit de conducerile tehnice, rugbyștii gazdelor au fost în atac. În cea de-a treia repriză s-a jucat în ambele faze.

De remarcat este că roș-albaștri au reușit un eseu superb, primul al partidei, fiind în apărare. Ionuț Dumitru a făcut o cursă de 80 de metri, în care a lovit balonul de două ori cu piciorul. Apoi a pasat din placaj, iar Nemia Ranuku, sosit la suport, a marcat la colț.

În acest joc s-au folosit și câteva modificări de regulament care vor fi operate, în România, începând cu data de 19 martie. Printre acestea amintim:

- intervalul de 30 de secunde acordat la grămezile ordonate pentru legare;

- grămezile ordonate răsucite cu mai mult de 90 de grade au fost repetate cu introducerea aceleiași echipă;

- interdicția pentru demi-ul de mele al echipei care nu are introducerea de a depăși linia flankerului advers, pentru urmărirea progresiei balonului în contur;

- interdicția jucătorului purtător de balon, în mol, de a aluneca în spate (acesta trebuie să rămână în poziția inițială având voie să transfere balonul înspre jucătorii legați înapoia lui).

CSA Steaua va susține o altă partidă de verificare, sâmbătă, tot pe terenul 5 din Complexul Sportiv Ghencea, împotriva celor de la Dinamo.

 

sursa: steauarugby.com

Alte știri din Rugby