Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Victoria care spulberă cețurileDan Duta / Mediafax Foto
14 Dec 2014

Victoria care spulberă cețurile

La finalul unui sezon cu sentimente amestecate, Steaua a ieșit ultima oară la rampă în deplasarea de la Iași pentru ultimul meci din sfertul de finală a Cupei Ligii Adeplast cu gazdele de la CSMS. După dezamăgirea de joi seară și veștile nu tocmai bune legate de starea medicală a unor jucători din lot, Gâlcă a trimis o echipă formată în mare parte din jucători care au evoluat mai puțin în această toamnă.

Cu Sânmărtean la timonă conducând corabia roș-albaștrilor prin cețurile Nordului, tehnicianul stelist a avut parte de mai puține emoții decât ar fi gândit suporterii echipei din Ghencea și fanii echipei gazdă, care se arătau încrezători înainte de meci că favoriții lor vor putea să treacă de al treilea val al întâlnirilor cu campioana en-titre, celelalte două răsturnându-le pluta. Declarația ofensivă a oaspeților nu a întârziat mult după fluierul de start al arbitrului, Latovlevici șutând din marginea careului ieșean după un corner executat de Sânmărtean, balonul trecând de puțin pe lângă poarta lui Caparco. Era minutul 9, iar patru minute mai târziu Breeveld deschide scorul după un assist al lui Neagu, olandezul trecându-și în palmares prima reușită sub tricoul roș-albastru. Croitoru a fost foarte aproape să ofere gazdelor ocazia unei egalări rapide, dar Plămadă a pus capăt unei acțiuni cu un fault în atac. Breeveld a prins aripi după reușita din minutul 13 și are un șut care îl determină pe Caparco să acorde corner în minutul 28. Lovitura de colț este executată de Sânmărtean, prelungită de Luchin și finalizată simplu de Rusescu, nemarcat la doi metri de poarta nefericitului Caparco, care este nevoit să scoată a doua oară balonul din plasă.

Ieșenii se aruncă în atac și Wesley este gata să profite de gafa lui Bourceanu, dar Cojocaru vrea să dovedească că este o soluție viabilă pentru poarta Stelei și o face cu un reflex impresionant barând calea către gol a ieșenilor. Conturile întâlnirii sunt rezolvate după pauză, în minutul 64, când Sânmărtean îl găsește pe Toșca liber în marginea careului ieșean, iar fostul jucător al Viitorului a făcut 3-0 cu un șut plasat la colțul lung.

Se termină CSMS Iași – Steaua 0-3 (0-2) și Steaua este a patra semifinalistă a Cupei Ligii Adeplast după ce Pandurii, Dinamo și Astra și-au asigurat locul în meciurile din sferturi disputate în acest week-end.

 

CSMS Iași (antrenor Nicolo Napoli): Caparco - Voicu, Plămadă, Mihalache, Bădic - Creţu, Olah –Bosoi (min. 37 Mitici), Wesley (min. 46 L. Dobre), Ciucur - Onduku (min. 67 Novac)

Steaua (antrenor Costel Gâlcă): V. Cojocaru - Râpă (min. 68 Vâlceanu), Papp, Luchin, Latovlevici - Breeveld, Bourceanu - I. Neagu (min. 62 G. Matei), Sânmărtean (min. 80 Pham-Huy), Toșca - Rusescu

Alte știri din Fotbal