Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Victor Pițurcă începe pregătirea naționalei pentru preliminariile EURO 2016SportPictures.eu
25 Mai 2014

Victor Pițurcă începe pregătirea naționalei pentru preliminariile EURO 2016

Selecționerul naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcă, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că meciurile amicale cu Albania și Algeria, sunt menite să pregătească jocul de debut în preliminariile EURO 2016, contra Greciei.

Pițurcă a subliniat că meciurile cu Grecia din preliminariile EURO 2016 vor fi diferite față de cele din barajul pentru CM 2014: ''Meciurile cu Grecia vor fi diferite, una e să joc baraj, alta să joci grupă de calificare. Se va schimba și la ei antrenorul, ăsta poate fi un dezavantaj, îl cunoșteam foarte bine pe cel care e acum. Echipa României a crescut în joc, sper să câștigăm cât mai multe puncte din meciurile cu Grecia'', a declarat Pițurcă.

''Avem în jur de 10 zile în care vom fi împreună și începem pregătirile pentru preliminariile Europeanului din Franța. Sunt jucători noi veniți la echipa națională, mai mulți ca oricând, jucători tineri, care au demonstrat că au calitățile necesare să fie selecționați. Eu sper să reacționeze bine și să rămână în anturajul echipei naționale și, de ce nu, să se și impună și să joace'', a afirmat Pițurcă, adăugând că speră și la jocuri bune și la rezultate pe măsură în turneul din Elveția.

Pițurcă a mai spus că din lot puteau face și alți jucători, precum Luchin și Gardoș și a explicat de ce a renunțat la alții: ''Torje și Nica n-au fost convocați pentru că pur și simplu n-au jucat la echipele de club. Din păcate, au jucat prea puține meciuri pentru a putea fi convocați. Torje e un jucător de bază al echipei naționale. E foarte important să-și găsească o echipă care să mizeze pe el și să joace. A fost tot timpul convocat, chiar când a jucat mai puțin, iar la meciul cu Argentina nu a reacționat cum speram''.

În schimb, selecționerul l-a lăudat pe juniorul Cristian Manea (Viitorul Constanța): ''Mi-a plăcut de el la meciuri, are personalitate. A fost mai emotiv la antrenament, dar avem 10 zile și sper să se adapteze. El e polivalent, nu e postul lui de bază fundaș dreapta, dar pentru asta l-am chemat''.

Legat de portarii Costel Pantilimon și Ciprian Tătărușanu, antrenorul naționalei a evidențiat că ''pentru un jucător e extrem de important să joace. Indiferent ce calități are, dacă nu joacă, nu va realiza nimic. Pentru Pantilimon, e extrem de important să plece la o echipă bună și să joace. Mi-e teamă pentru Tătărușanu că va pleca la o echipă bună și trebuie să se impună. Dar la o echipă bună mai sunt doi portari cel puțin la fel de valoroși''.

Selecționerul vrea ''ca jucătorii care vin la echipa națională să facă ambele faze foarte bine. Aici e echipa națională, nu sunt meciuri de campionat. Ai pierdut două-trei meciuri, ai pierdut calificarea. Nu risc, nu mizez pe jucători care nu fac asta. Dacă îmi garantează cineva că vom câștiga meciurile cu Sânmărtean și cu Budescu, cu plăcere îi voi convoca''.

Pițurcă a mai spus că are încredere în Nicușor Stanciu, care însă nu s-a impus încă la Steaua, dar îi place și Robert Vâlceanu. Selecționerul nu a renunțat la Dorin Goian, în timp ce Săpunaru ''a renunțat la echipa națională și a anunțat că atâta timp cât voi fi eu nu va mai veni'', iar Mutu ''n-a mai jucat deloc, a înscris un gol-două la Petrolul, în campionatul României''.

Antrenorul naționalei consideră că ''Hagi nu e o variantă bună ca antrenor la Steaua. Gică Hagi e patron de club. A luat-o pe un drum din care nu se mai poate întoarce. Are o Academie, poate cea mai importantă din fotbalul românesc și are foarte-foarte mulți jucători de valoare. Iar această Academie e condusă. Nu-l mai văd să antreneze o echipă din țară. Eu cred că și-ar dori să antreneze Steaua, dar nu mai poate face acest lucru''.

Dacă în privința lui Vlad Chiricheș nu are nicio grijă, în schimb, Pițurcă este deranjat de incertitudinea legată de viitorul carierelor lui Raț și Marica, în prezent fără contracte. ''Am discutat cu Chiricheș, nu a fost pus pe lista de transferuri. E sub contract cu Tottenham, s-a adaptat într-un timp scurt. A avut un meci-două mai slabe, oricui i se poate întâmpla, dar e un jucător de valoare, care se va impune fără doar și poate. Mă îngrijorează că și Raț și Marica deocamdată nu au contract. Am avut o discuție, i-am spus lui Raț să rezolve cât mai repede cu Rayo, care-l vrea. Sunt două cluburi mici în Spania, cu siguranță și la anul vor avea probleme în Spania'', a afirmat Pițurcă.

Lotul echipei naționale s-a reunit duminică la Mogoșoaia, iar joi va pleca în Elveția, unde va juca meciuri amicale cu Albania (31 mai) și cu Algeria (4 iunie). România face parte dintr-o grupă cu Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord și Insulele Feroe în preliminarile EURO 2016. Meciul de debut va avea loc pe 7 septembrie, în deplasare, cu Grecia.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Fotbal