Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Vasluiul nu crede în recorduri, dar crede în caracterSportPictures.eu
11 Apr 2014

Vasluiul nu crede în recorduri, dar crede în caracter

Cu gândul la campionat, recorduri și problemele adversarilor, Steaua a uitat să privească în jos și s-a împiedicat, în această seară ploioasă, pe propriul teren în fața unei echipe măcinată pe tensiuni, dar care a arătat că știe să se mobilizeze în momente importante. FC Vaslui a intrat, până la urmă, în cea mai bună formulă de echipă posibilă după amenințările cu neprezentarea proferate pe parcursul acestei săptămâni. Ultima lor formă de protest a fost întârzierea cu 5 minute la ieșirea pe teren, dar cea mai utilă formă de protest a fost jocul de calitate pe care l-au prestat pe iarba din Ghencea.

Steaua a început în forță, luându-l la țintă pe Cerniauskas cu un șut chiar în minutul 2. După 10 minute, Antal aduce primele emoții la poarta lui Niță după ce șutează din cădere peste transversală, talonat de Gardoș. Treptat, elevii lui Reghecampf cresc ștrocul și Tănase, Chipciu, Prepeliță, Keșeru și Piovaccari au pe rând ocazii la poarta vasluiană. Ultima ocazie a reprizei aparține vasluienilor la combinația dintre Temwanjera și Bahia care lasă un fior rece pe șira spinării spectatorilor, mai rece decât ploaia de aprilie.

Reghe face două mutări la pauză, forțat de starea medicală a lui Pîrvulescu și de forma lui Chipciu. Cu toate acestea, cel care iese la rampă este Antal, cu două acțiuni bune, dar și Viveiros. Tănase pleacă de la mijlocul terenului și șutează din marginea careului pe jos, dar Cerniauskas respinge și faza nu poate fi continuată de Keșeru. Această fază din minutul 83 definește jocul steliștilor din această seară, dar două minute mai târziu Antal și Temwanjera arată coeziune și maturitate și penalizează cu gol defensiva Stelei, surprinsă de construcția vasluiană.

Steaua – FC Vaslui 0-1 (0-0) și Astra primește un bilet de favoare pentru a se apropia de lider. Vasluienii trec pe 4 și nu se știe ce sentimente se cuibăresc în sufletul celor care sunt aproape de Europa League, dar conturile lor sunt goale.

 

Steaua București (antrenor Laurenţiu Reghecampf): Niţă - Prepeliţă, Varela, Gardoş, Pîrvulescu (min. 46 Latovlevici) - Pintilii, N. Stanciu (min. 64 Răduţ) - Keşeru, Chipciu (min. 46 Grădinaru), Tănase - Piovaccari

Alte rezerve: Tătăruşanu, Rîpă, L. Filip, G. Iancu

FC Vaslui (antrenor Liviu Ciobotariu): Cerniauskas – Bahia (min. 90 Prahici), Ortiz, Balaur, Muşat – Razzotti, Madson – Antal, Abelairas (min. 90+3 Buziuc), Viveiros – Temwanjera (min. 90+2 Pătulea)

Alte rezerve: Straton, Cuero, Popovici, Mareş

Alte știri din Fotbal