Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Vali Motogna și Ana Maria Șomoi s-au retras din activitateMircea Rosca / Mediafax Foto
26 Iun 2014

Vali Motogna și Ana Maria Șomoi s-au retras din activitate

Două dintre cele mai mari handbaliste ale României din ultima perioadă, Valeria Motogna-Beșe și Ana Maria Șomoi Lazer, au decis, în interval de o săptămână, să renunțe la activitatea de performanță. Valeria Motogna are 34 de ani, iar la Beijing, la Jocurile Olimpice, a fost port-drapelul delegației românești. Ea a început handbalul în anul 1991, la Bistrița, unde a fost descoperită de antrenorul Gheorghe Tadici și transferată la Silcotub Zalău, formație pentru care a evoluat până în 2006, an în care s-a transferat la Vâlcea alături de Tadici.

În 2011 a revenit la echipa din Zalău unde a jucat până în acest an. În cei 23 ani de handbal, Valeria Motogna a devenit de opt ori campioană a României cu Silcotub Zalău și Oltchim Râmnicu Vâlcea. La o vârstă foarte fragedă, în 1996, a cucerit City Cup cu Silcotub Zalău. Și-a mai trecut în palmares Cupa Cupelor cu Oltchim Rm. Vâlcea în 2007, dar și o finală de Liga Campionilor, în 2010. Valeria Motogna era considerată drept una dintre cele mai complete jucătoare, fiind capabilă să facă atât faza de atac, cât și cea de apărare. Valeria a fost prezentă la toate performanțele echipei naționale de handbal feminin, în ultimul deceniu.

La rândul ei, Ana Maria Șomoi Lazer are 35 de ani și a cucerit două titluri de campioană națională și Cupa României, cu formația zălăuană. În 2005 s-a transferat în Ungaria, la ETO Gyor, cu care a câștigat campionatul și cupa Ungariei, iar în 2007 a revenit la echipa din Zalău. Cu echipa națională a României, Ana Maria Șomoi a devenit vicecampioană mondială în 2005, în Rusia.

 Valeria dorește să înceapă munca de antrenorat, în timp ce Ana Maria și-a ales alt traseu profesional după cariera sportivă, ea dorind să devină asistent medical.

Alte știri din Handbal