Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Universitatea Arad îşi va apăra titlulSportPictures.eu
18 Apr 2014

Universitatea Arad îşi va apăra titlul

Vineri seara (18 aprilie), s-a stabilit finala de anul acesta pentru titlul de campioană la baschet feminin, în Liga Naţională. Pornind de la scorul de 1-0 după meciul „1” de la Arad, Universitatea Goldiş ICIM Arad a dublat victoria şi a preluat dreptul de a juca finala împotriva lui CSM Târgovişte, având de apărat titlul din 2013.

Partida decisivă  s-a disputat la Sfântu Gheorghe, în sala Kati Szabo, în faţa a peste 1300 de spectatori, adversară fiind echipa locală ACS Sepsi SIC.

Scorul a fost deschis de Prahalis (2-0), fiind urmată repede de colega sa Loyd (4-0). Arădencele s-au adunat şi au ţinut tabela sub control, fiind decise să rezolve repede ecuaţia cu o necunoscută a finalei. De la 8-8, oaspetele au început să ţină de scor, mai ales prin Jence Rhoads (11 puncte), chiar dacă antrenorul gazdelor a pus o contră prin time-out. Primul sfert anunţa victoria, dar nu o parafa.

În sfertul doi, a fost rândul lui Monique Coker să înscrie 11 puncte pentru arădence, iar cu ajutorul echipei a dat semnalul că doar o minune ar fi putut schimba soarta disputei. ACS Sepsi nu a rezistat asaltului şi s-a văzut condusă la pauză cu 32-46.

La reluare, gazdele şi-au încercat puterile şi norocul cu o revenire, punctele înscrise fiind utile pentru o apropiere la 5 puncte (55-60), dacă nu ar fi înscris Monica Engleman 2 puncte cu doar 4 secunde înainte de minutul 30. Teoretic, minunea putea să se întâmple, dar mai era nevoie de un „sfert”.

În ultimele 10 minute, Jence Rhoads a fost „number one” pe teren cu alte 10 puncte înscrise, în timp ce fetele antrenorului Zoran Mikes s-au văzut scoase din circuitul final.

  • ACS Sepsi SIC – Universitatea Goldiş Arad 63 – 77 (20-25, 12-21, 23-16, 8-15)

Contribuţia cea mai semnificativă la scorul final a fost adusă de Natasa Ivancevic (18 puncte), Kalis Loyd (15 puncte) şi Samantha Prahalis (10 puncte, 40 de minute jucate) – pentru gazde – şi de Jence Rhoads (24 puncte), Monique Coker (18 puncte) şi Monica Engleman (10 puncte, 38 de minute jucate).

 

Actualul sezon de baschet feminin a ajuns la partidele decisive, Federaţia Română de Baschet programând cele trei meciuri ale finalei MARI astfel:

  • Universitatea Arad şi CSM Târgovişte

Meciul 1, la Arad, în 29 aprilie,

Meciul 2, la Arad, în 30 aprilie,

Meciul 3, la Târgovişte, în 4 mai.

 

Finala mică se va juca în două meciuri:

  • ACS Sepsi SIC - Universitatea Alba Iulia

 Meciul 1, la Alba Iulia, în 30 aprilie,

Meciul 2, la Sf. Gheorghe, în 3 mai.

Alte știri din Baschet