Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Una rece, două calde și o calificare!
10 Dec 2013

Una rece, două calde și o calificare!

Astăzi formațiile noastre de baschet masculin CSM Oradea, BC Mureș și Gaz Metan Mediaș au disputat meciuri în cadrul Eurochallenge Cup, a treia cea mai puternică competiție a baschetului masculin European.

Cele două meciuri din deplasare (CSM și BC Mureș) au fost in compania unor echipe "cu greutate" aflate pe primele poziții ale clasamentului în grupele respective, în timp ce în meciul de acasă Gaz Metan a întâlnit ocupanta ultimului loc din grupă .

În grupa B, CSM Oradea s-a deplasat la Samara (Rusia) pentru a întâlni liderul grupei, echipa Krasnie Krilya. Primele două sferturi au aparținut gazdelor, care s-au impus cu 27-17 și 31-20, aici hotărându-se și soarta partidei. În ciuda revenirii din a doua jumătate a meciului (21-16, 17-10 pentru echipa noastră în sferturile 3 și 4) CSM Oradea pierde cu scorul de 75-84 și ratează șansa de a prelua șefia grupei.

Cei mai buni jucători de la gazde au fost Ponkrashov cu 19 puncte și 5 recuperări, B Wright cu 19 puncte și J Wright cu 18 puncte și 13 recuperari în timp ce la noi s-au remarcat Nicoară cu 22 puncte și 9 recuperări, Denison cu 16 puncte, 9 recuperări și Subotic cu 15 puncte si 5 recuperări.

Următorul meci al echipei noastre se va desfășura pe 17 decembrie, acasă în față formației turce Royal Hali GBB Spor.

Cealaltă partidă din deplasare, desfașurată în grupa H, a opus formația ungară Szolnoki Olaj echipei noastre BC Mureș si a fost câstigată de baschetbalistii noștri cu scorul de 76-68 (pe sferturi 15-17, 27-17, 19-20, 14-15), meciul fiind unul foarte echilibrat, decis de inspirația mureșenilor din sfertul doi, când avansul de 10 puncte nu a mai putut fi recuperat de gazde. Cel mai bun jucător al formației noastre a fost Mladenovic cu 26 de puncte și 11 recuperări în timp ce la învinși s-a remarcat Keller cu 14 puncte și 10 recuperări.

În urma acestui rezultat BC Mureș urcă până pe locul 3 în clasamentul grupei și așteaptă cu încredere meciul din 17 decembrie în compania formației bulgare Rilski Sportist.

În meciul de acasă, Gaz Metan Mediaș (grupa D) a reușit să câștige în față formației ungare Kormend cu scorul de 77-72 (pe sferturi 22-12, 24-22, 18-13, 13-25), în urma acestei victorii urcând pe prima poziție a clasamentului la egalitate de puncte cu formața rusă Triumph Lyubertsky și asigurându-și practic prezența în faza următoare a competiției, între cele mai bune 16 formații.

Baschetbaliștii din Mediaș au condus ostilitățile încă de la inceput și la finalul sfertului trei păreau a avea un avans consistent, însă relaxarea din ultimul act a permis oaspeților să aibă o revenire spectaculoasă și să se apropie periculos de mult (cu 19 secunde înainte de terminarea partidei scorul devenise 75-72!), făcând finalul mult mai dificil decât se anticipa. Cei mai buni jucători ai noștri au fost Shiloh cu 18 puncte și 11 recuperări, Georgios Tsiaras cu 13 puncte și Marojevic cu 10 puncte, în timp ce de la oaspeți s-a remarcat Muhhamad El Amin cu 20 de puncte.

În ultimul meci Gaz Metan va juca derbyul grupei, în deplasare, întâlnind formația rusă Triumph Lyubertsky.

Alte știri din Baschet