Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Un român la Campionatul Mondial de hochei AFP / Mediafax Foto
12 Mai 2014

Un român la Campionatul Mondial de hochei

În aceste zile, la Minsk, capitala Belarusului, se desfășoară Campionatul Mondial de hochei pe gheață, grupa valorică de elită. Printre combatante se numără și naționala Elveției, care are de apărat argintul cucerit în 2013.

Hocheiștii din Țara Cantoanelor nu au pronit însă cum și-ar fi dorit, fiind învinși fără drept de apel de Rusia la debut, cu 5-0. Elvețienii au pierdut și al doilea meci din faza grupelor, 2-3 cu SUA.

Printre selecționații antrenorului britanic Sean Simpson se numără și român Victor Stăncescu, în vârstă de 29 de ani. Stăncescu are pașaport românesc, dar și elvețian, fiind născut în București. El evoluează pe post de aripă dreaptă și este în general distribuit în linia a patra a echipei sale. 

Stăncescu nu a evoluat niciodată în hocheiul românesc. Debutul lui s-a notat la echipa pe care o servește și acum, Kloten. 

În total, Victor Stăncescu a participat la 7 ediții de campionat mondial cu Elveția, însă nu a fost niciodată luat în lotul pentru edițiile olimpice.

Alte știri din Hochei