Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Arte marțiale
Un român în semifinalele mondialului de MMA
08 Iul 2016

Un român în semifinalele mondialului de MMA

Bucureşteanul Cristian Iorga s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de MMA care se desfăşoară la Las Vegas. În sferturile categoriei 70,3 kg, Iorga l-a învins la puncte pe norvegianul Geir Kåre Cemsoylu Nyland iar in semifinale va da piept cu sud-africanul Pieter Roedulf Roets. În momentul de faţă, Cristian Iorga are 10 victorii şi o singură înfrângere ca luptător amator de mma.

În competiţia fetelor, la categoria 52,2 kg, Raluca Dinescu a învins-o în primul tur, prin tko, pe japoneza Rika Hamada şi va lupta la noapte contra campioanei europene en-titre, bulgăroaica Aleksandra Toncheva. Ceilalţi doi sportivi români înscrişi în competiţie, Marius Cantoneru şi Paul Butacu, au fost eliminaţi.

Campionatul Mondial de MMA este organizat de Federația Internaţională de Arte Marțiale Mixte – IMMAF - în colaborare cu cea mai puternică promoție de MMA din lume, UFC. Evenimentul este găzduit la Las Vegas în cadrul celei mari expoziții din lume dedicate artelor marțiale de contact, UFC Fan Expo.

La ediţia din acest an s-au înscris 256 de sportivi din 40 de țări iar  Federaţia de MMA din România participă pentru a treia oară consecutiv la această competiţie. FMMAR este o federaţie nebugetară care a făcut demersuri pe lângă MTS pentru recunoaşterea artelor marţiale mixte ca ramură sportivă în România.

Alte știri din Arte marțiale