Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Un român are șansa de a ajunge în NHL
21 Apr 2014

Un român are șansa de a ajunge în NHL

Un hocheist român are marea șansă de a ajunge în cea mai puternică ligă profesionistă de pe planetă, NHL. Tânărul Peter Balazs-Szabolcs, produs al școlii ciucane de hochei, a fost inclus în lista jucătorilor europeni care vor fi draftați în pauza competițională de pe continentul nord-american.

Peter Balazs-Szabolcs va împlini 18 ani pe 1 august, are 1,76 metri înălțime și cântărește 80 de kilograme. El evoluează pe poziția de left wing și este legitimat la echipa germană Krefeld.

La finele lui 2013, Peter Balazs a fost prezent în echipa națională U20 a României, la Campionatul Mondial grupa valorică IIA de la Miskolc, din Ungaria. El a ratat Campionatul Mondial rezervat juniorilor de 18 ani, din această orimăvară, deoarece s-a calificat cu coechipierii de la Krefeld în playoff-ul din Germania.

Draftul NHL va avea loc în perioada 27-28 iunie, în Philadelphia. Este pentru prima dată când un hocheist român ajunge să fie draftat pentru NHL. alți doi hocheiști români, frații gemeni Biro, Gergo și Matyas, au prins un contract cu echipa de juniori U20 a slovacilor de la HC Nitra, unde evoluează fostul star din NHL, Jozef Stumpfel. Cei doi tineri vin tot de la Miercurea Ciuc și speră ca Nitra să câștige campionatul slovac de seniori, fiind calificată în finala cu Kosice. Frații Biro sunt plecați actualmente cu echipa națională de seniori, la Vilnius, la Campionatul Mondial grupa valorică IB.

Alte știri din Hochei