Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Lupte
Un aur, un bronz și o finală de disputat pentru luptătorii noștriRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
02 Mai 2018

Un aur, un bronz și o finală de disputat pentru luptătorii noștri

Campionatul European de lupte 2018 se desfășoară începând din 30 aprilie până pe 6 mai la Kaspiisk, în Rusia cu participarea loturilor feminine și masculine ale României cu un total de 14 sportivi.

În a doua zi de concurs reprezentantul nostru de la categoria 63 kilograme la greco-romane, Mihai Mihuț, a obținut medalia de aur după ce a trecut în finală cu scorul de 3:2 de norvegianul Stig-Andre Berge, un luptător în vârstă de 34 de ani cu mare experiență, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale din 2014 și Olimpiada din 2016. Până în finală, luptătorul nostru în vârstă de 23 de ani a trecut de francezul Leo Alexandre Sylvain Tdudezca (10:0), bulgarul Nikolai Ivanov Vichev (9:0) și de rusul Zaur Kabaloev (7:5).

Alin Alexuc Ciurariu a cucerit medalia de bronz la categoria 130 kg după victoria contra ungurului Balint Lam, scor 1:3. În calificări, Alin a trecut de Stepan David (Cehia) cu 4:0, în sferturi după un meci terminat la egalitate de puncte 2:2 de lituanianul Mantas Knystautas, apoi a pierdut 4:0 semifinala contra turcului Riza Kayaalp.

În competiția feminină Emilia Alina Vuc va lupta joi pentru aurul categoriei 50 kg cu Mariya Stadnik din Azerbaidjan. În primul tur, cel al sferturilor de finală, luptătoarea noastră a trecut de spanioloaica Ainztane Gorria Goni (4:2), apoi în semifinală a dispus cu 13:3 de turcoaica Evin Demirhan.

Alte știri din Lupte