Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Un Stejar participa la Red Bull Romanics Sibiu, cel mai dur raliu hard-enduro din lume
11 Iul 2016

Un Stejar participa la Red Bull Romanics Sibiu, cel mai dur raliu hard-enduro din lume

Marți,12 iulie, la Sibiu, se va da startul ediției 2016 a Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu hard-enduro din lume. Unul dintre invitații speciali ai competiției este Johan Van Heerden, component de bază în pachetul de înaintare al echipei naționale de rugby a României. De origine sud-africană, Van Heerden va vedea cum sportivii își vor testa limitele pe traseele dure din Transilvania și va face cunoștință cu Wade Young, sud-africanul care face senzație în enduro extrem.

“Ma bucura aceasta invitatie si abia astept sa vad ce inseamna o astfel de competitie. Imi plac motocicletele, am mers si eu acasa cu mai multe modele, avem in familie rude care detin motoare si sincer, pe viitor, ma gandesc sa imi achizitionez si eu unul. Va fi o experienta interesanta pentru mine, sunt curios sa vad ce inseamna o motocicleta de enduro si cum se comporta pe traseele dificile. In plus, este o mare oportunitate sa cunosc pilotii sud-africani care vin sa concureze la Sibiu”, a declarat Van Heerden.

Jucator de origine sud-africana, Johan Van Heerden a debutat la nationala Romaniei in meciul test cu Tonga, disputat chiar inaintea plecarii la Cupa Mondiala din Anglia in 2015. La competitia din Anglia, acesta a jucat in toate cele patru meciuri disputate, in trei dintre acestea, cu Franta, Canada si Italia, incepand in primul XV. Posesorul unui fizic impresionant (196 cm si 118 kg), jucatorul de linia a doua a evoluat pana acum in 13 meciuri pentru Romania. In campionatul intern, acesta evolueaza la CSM Stiinta Baia Mare.

Aventura celui mai dur raliu hard enduro din lume incepe marti, 12 iulie, cu traditionalul Prolog din centrul Sibiului, finalele fiind programate in jurul orei 17:00. Urmeaza apoi patru zile in munti, care le vor aminti concurentilor de la toate cele cinci clase de ce Red Bull Romaniacs are reputatia unei curse în care simplul fapt ca ajungi la finis trebuie privit ca o victorie. La competitie vor participa rideri din 45 de tari, de pe toate cele 6 continente, inclusiv 16 sud-africani.

La editia din acest an a Red Bull Romaniacs, in cadrul proiectului „Enduro for Romania”, se va organiza un targ de echipament si suveniruri din lumea enduro-ului extrem. Daca vii la Prologul Red Bull Romaniacs, poti achizitiona de la echipament second-hand la suveniruri Red Bull Romaniacs, echipament si obiecte semnate de vedetele din hard enduro. Fondurile stranse vor fi donate sectiilor de neonatologie si nou-nascuti prematuri ale Spitalul Clinic Judetean Sibiu. Aceste fonduri vor contribui la achizitia a două aparate de screening (pulsoximetre) pentru detectarea precoce a malformatiilor congenitale de cord.

Alte știri din Rugby