Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Umilință în superioritate numericăSportPictures.eu
27 Sep 2014

Umilință în superioritate numerică

Începută sub auspicii bune pentru gazde, partida dintre Rapid și Dinamo s-a încheiat cu un rezultat puțin scontat. Laurențiu Buș a avut un șut la poarta lui Marc, apoi a reușit să contribuie la eliminarea lui Nedelcearu, care l-a faultat din poziție de ultim apărător și a văzut cartonașul roșu din partea arbitrului Alexandru Tudor.

Astfel, cei aproape 4.000 de suporteri rapidiști care au populat tribunele de sub podul Grant erau convinși că vor asista la o victorie a favoriților lor în fața unei rivale tradiționale. Paradoxal, ”vișiniii” nu au mai avut decât două ocazii mari prin Florin Călin și Alexandru Coman, pentru ca în minutul 38 să primească o lovitură ce s-a dovedit a fi decisivă. Cordoș a apărut la linia careului mic și a reluat cu capul centrarea din corner a lui Rotariu, fără ca fundașii rapidiști să opună rezistență. Elevii lui Ganea nu mai leagă jocul și comit erori în defensivă de care oaspeții sunt aproape să profite. Bilinski este aproape de 0-2 în minutele de final ale primei reprize, dar golurile sale din Cupa României l-au lăsat fără rezerve în această seară și, pentru că nu a putut marca, tot a oferit ceva memorabil, o ratare de zile mari.

Repriza secundă începe cu o ocazie a gazdelor, dar Coman, găsit bine cu o pasă peste defensiva dinamovistă, se pierde pe ultimii metri și este blocat de Fai prin alunecare. Intrarea lui Alexe în locul lui Bilinski dinamizează atacul ”alb-roșiilor” și din cornerul obținut de el în minutul 63 Cordoș este aproape de a reedita performanța de la sfârșitul primei reprize. În minutul 75, Alexe lovește transversala după ce a primit o pasă ideală de la Lazăr, ce l-a lăsat singur cu portarul Drăghia. Opt minute mai târziu, dintr-o poziție similară, Alexe nu mai ratează și duce scorul la 0-2, eliminând orice umbră de îndoială în privința învingătoarei partidei. Ca umilința să fie și mai mare pentru gazde, Grecu este faultat de Mera în careu în minutele de prelungire, iar penalty-ul acordat este transformat de Bărboianu în minutul 90+4.

Se încheie Rapid – Dinamo 0-3 (0-1), un derby al insolvenței în care cei care au jucat fotbal au învins fără drept de apel.

 

Rapid (antrenor Ionel Ganea): Drăghia - Tînc, Iacob, Mera, Mendy - Negru (min. 65 Săndulescu), Călin - Cojocnean (min. 70 Martin), Coman, Buș - Balint (min. 58 Milinceanu);

Dinamo (antrenor Flavius Stoican): Marc - Fai, Nedelcearu, Cordoș, Filip - Boubacar, Bărboianu - Lazăr, Matei (min. 81 Grecu), Rotariu (min. 73 Gavrilă) - Bilinski (min. 57 Alexe)

Alte știri din Fotbal